AZ neemt koppositie in Eredivisie over PSV na indrukwekkende zege bij PEC Zwolle

Nieuws
vrijdag, 20 september 2024 om 22:05
8cb8d74f48213673994f4c80a6242d035242f364
AZ heeft vrijdagavond de koppositie in de Eredivisie overgenomen van PSV na een overtuigende overwinning van 2-1 bij PEC Zwolle. De ploeg van Maarten Martens werd op bezoek in Zwolle en liet zien dat ze zich dit seizoen stevig hebben gemanifesteerd. De rechtsbuiten Ibrahim Sadiq, die dit seizoen zijn definitieve doorbraak beleeft, was de grote uitblinker met twee prachtige doelpunten.
Krachtige Start door Sadiq
Al in de zesde minuut opende AZ de score na een snelle counter. Een steekbal van Sven Mijnans zette Ruben van Bommel vrij op de linkerflank. Mijnans' breedtebal kon simpel worden binnengeschoten door Sadiq, die hiermee de eerste treffer maakte:
PEC Zwolle reageert maar valt terug
In de 26ste minuut kreeg AZ een tweede kans na een knellend balverlies. Parrott stormde bijna een-op-een af op doelman Jasper Schendelaar, die met een uitstekende reflex de bal wist te redden. AZ slaagde erin om de druk voort te zetten, maar Rome-Jayden Owusu-Oduro maakte een goede redding van een bijna goal van Penetra.
Tweede Half-Time Dubbelslag
In de tweede helft toonde AZ hun dominantie opnieuw. In de zesde minuut van de tweede helft maakte Møller Wolfe een perfecte steekbal naar Sadiq, die de bal schitterend van grote afstand over Schendelaar heen tilde
PEC Zwolle Redt Nog Eén Doelpunt
PEC Zwolle bracht de spanning terug in de wedstrijd toen Dylan Vente in de 66ste minuut na een mooie pass van invaller Namli de bal tussen de benen van Owusu-Oduro tussen de goalman door tikte. Ondanks deze kans bleef AZ stevig in hun schoenen staan en verhinderde de gelijkmaker dankzij een buitenspel van Mayckel Lahdo in de aanloop naar het doelpunt van mijn eerste poging.
AZ Blijft Koploper
Met deze zege bevestigt AZ hun sterke start van het seizoen en haalt PSV voor even af uit de koppositie. AZ is begonnen met een indrukwekkende 9-1 overwinning tegen sc Heerenveen vorige week zaterdag, wat de verwachtingen voor het seizoen hoog hield. PEC Zwolle, dat pas één zege heeft behaald, kon deze keer niet opteren voor een verrassende uitkomst.
Trainer Maarten Martens en technisch directeur Mo Allach zijn tevreden met de prestaties van hun team, vooral de inzet en klasse van Ibrahim Sadiq. De ploeg kijkt nu uit naar de volgende wedstrijden, met als doel de koppositie te behouden en zich verder te ontwikkelen in de Eredivisie.