Mike Verweij aangesproken over gebrek aan media-aandacht voor Farioli’s Italiaanse break

Nieuws
vrijdag, 20 september 2024 om 20:43
q75w1560h920fitcontaingfaces
Ajax-trainer Francesco Farioli nam tijdens de interlandperiode een zesdaagse break in Italië, maar dit nieuws veroorzaakte nauwelijks opschudding in de Nederlandse media. In tegenstelling tot vorig jaar, toen toenmalig Ajax-coach Maurice Steijn’s trip naar Ibiza veel aandacht kreeg, ontving Mike Verweij van De Telegraaf deze week een kritisch telefoontje over het gebrek aan berichtgeving over Farioli's vakantie.
Verweij aangesproken over Farioli’s break
"Ik kreeg afgelopen week een belletje van iemand die zei: 'Ik heb jullie niet gehoord over de zes dagen dat Farioli in Italië was!'", onthulde Verweij vrijdag in de podcast Kick-off. "Toen Maurice Steijn twee dagen naar Ibiza ging, was het land te klein voor zo'n groot nieuwsitem."
Verweij legt uit dat het verschil in media-aandacht voornamelijk te maken heeft met resultaten en de gunfactor op dat moment. "Dat heeft inderdaad allemaal met resultaten en op zo’n moment de gunfactor te maken," aldus Verweij. "Het draait allemaal om wat je op dat moment kunt laten zien op het veld."
Noodzaak voor rust tijdens interlandperiode
Volgens Verweij zal Farioli ook even moeten bijtanken. "In een interlandperiode kan dat, omdat er dan heel veel jongens weg zijn," voegt hij toe. Het nemen van een korte rustperiode is essentieel voor de mentale en fysieke gesteldheid van een coach, vooral tijdens drukke tijden.
Vergelijking met vorig jaar
Vorig jaar uitte Verweij ook al kritiek op Steijn's Ibiza-trip. "Hij is de afgelopen 3 maanden 24 uur per dag met Ajax bezig geweest... Hij krijgt de ene na de andere tegenslag te verwerken. Misschien is het ook wel eens lekker om even uit te waaien op Ibiza. Kunnen wij ook wel gebruiken," zei Verweij toen.
Steijn zelf begreep weinig van de kritiek. "Bij bijna alle clubs is het gebruikelijk om in de interlandperiode een paar dagen vrij te zijn," verklaarde de toenmalig Ajax-coach. Kort daarna, op 23 oktober 2023, werd Steijn ontslagen.