FC Den Bosch pakt koppositie in Keuken Kampioen Divisie na late tegentreffer van Excelsior

Nieuws
vrijdag, 20 september 2024 om 22:14
den bosch verrast met koppositie in kkd na misstap helmond sport en excelsior
FC Den Bosch heeft vrijdagavond de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie overgenomen. De Brabanders wonnen thuis met 1-0 van FC Emmen dankzij een rake strafschop van Törles Knöll. Ondertussen verspeelde Excelsior in de slotfase twee kostbare punten tegen FC Dordrecht: 2-2. Helmond Sport verloor in extremis van FC Volendam met 2-3 en moest de koppositie afstaan.
Snoeiharde Strafschop van Knöll
Den Bosch kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een overtreding in het strafschopgebied kreeg de thuisploeg een penalty toegekend. Törles Knöll maakte geen fout en schoot de bal snoeihard, via de onderkant van de lat, in het doel. De strafschop deed denken aan de legendarische penalty’s van Johan Neeskens.
In de tweede helft drong FC Emmen wat meer aan en kregen beide ploegen kansen. Byron Burgering van FC Den Bosch raakte de lat, terwijl Djenahro Nunumete van FC Emmen hetzelfde deed aan de andere kant. In de laatste minuut was het bijna raak voor Emmen, maar Pascal Mulder trof de binnenkant van de paal. FC Den Bosch kwam uiteindelijk met de schrik vrij en behield de drie punten in eigen huis.
Excelsior verspeelt punten in slotfase tegen Dordrecht
Excelsior leek op weg naar een overwinning tegen FC Dordrecht, maar gaf in de laatste minuten een 2-0 voorsprong weg. De ploeg kwam op voorsprong via Lennard Hartjes en topscorer Richie Omorowa, maar Dordrecht vocht zich terug in de wedstrijd. Jaden Slory bracht de spanning terug, en Ben Scholte zorgde uiteindelijk voor de verdiende 2-2.
Helmond Sport verliest koppositie aan FC Den Bosch
Helmond Sport begon de wedstrijd als koploper, maar ging thuis met 2-3 onderuit tegen FC Volendam. Mohamed Mallahi opende de score voor Helmond Sport, maar Volendam kwam snel terug via Robert Mühren. Henk Veerman bracht de bezoekers op voorsprong, en hoewel Théo Golliard nog gelijkmaakte voor Helmond Sport, zorgde een blunder van doelman Wouter van der Steen ervoor dat Volendam in blessuretijd de winst pakte.
Overige wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie
  • ADO Den Haag - Telstar 1-1: ADO kwam vroeg op voorsprong via Joel Ideho, maar Telstar wist terug te komen dankzij een fraaie krul van Zakaria Eddahchouri. In een verder teleurstellende wedstrijd raakte Telstar nog de lat in blessuretijd.
  • VVV-Venlo - Jong PSV 0-2: Jong PSV wist dankzij doelpunten van Tai Abed en Tygo Land een solide overwinning te boeken op VVV-Venlo, dat weinig in te brengen had.
Met deze resultaten heeft FC Den Bosch de koppositie overgenomen in de Keuken Kampioen Divisie. De strijd om de periodetitel blijft spannend, met verschillende teams die op de loer liggen.