René van der Gijp geeft dringend advies aan Mohamed Ihattaren na transfer naar RKC Waalwijk

Nieuws
vrijdag, 20 september 2024 om 8:26
1000001563
René van der Gijp en Johan Derksen hebben hun twijfels uitgesproken over het succes van Mohamed Ihattaren's nieuwe avontuur bij RKC Waalwijk.
In het programma Vandaag Inside gaven de analisten hun ongezouten mening over de terugkeer van het 22-jarige voormalig toptalent naar de Eredivisie, waarbij vooral de mentaliteit van Ihattaren werd bekritiseerd.
Van der Gijp begon met een advies aan de jonge middenvelder: "Onze vriend Ihattaren wil nu terugkeren in de Eredivisie. Ik raad hem aan even naar de eerste helft van Florian Wirtz tegen Feyenoord te kijken. Dat moet hij dus zometeen gaan doen. Nu kan hij zich nog bedenken."
Derksen's harde woorden
Johan Derksen, die bekend staat om zijn scherpe analyses, uitte ook zijn zorgen over de mentaliteit van Ihattaren: "Het is echt zijn allerlaatste kans, want het is RKC of de goot in." Derksen twijfelt aan het doorzettingsvermogen van de speler: "Hij heeft alle kansen van de wereld gehad en hij heeft veel mensen laten vallen. Hij heeft de ruggengraat van een banaan."
Volgens Derksen gebruikt Ihattaren nog steeds het overlijden van zijn vader als excuus voor zijn falende carrière. "Op een gegeven moment kom je ook een keer door een rouwproces heen. Dat moet je niet als excuus blijven aanvoeren," aldus Derksen, die benadrukt dat zijn vader juist een motivatie had moeten zijn om door te breken.
Van der Gijp sluit zich aan
Van der Gijp sloot zich aan bij de uitspraken van zijn collega en voegde daaraan toe dat het verlies van zijn vader juist een kracht had moeten zijn voor Ihattaren. "Het is verschrikkelijk, maar ik denk dat zijn vader maar één ding had gewild: dat zijn zoon zou doorbreken als voetballer."
Beiden hopen dat Ihattaren zijn potentieel alsnog kan waarmaken, maar vrezen dat het avontuur in Waalwijk uiteindelijk op niets zal uitdraaien.
Kans bij RKC
Hoewel zowel Van der Gijp als Derksen sceptisch zijn, hopen ze dat Ihattaren deze kans grijpt. RKC Waalwijk biedt de middenvelder de mogelijkheid om zijn carrière nieuw leven in te blazen, maar het zal afhangen van zijn mentaliteit en toewijding.