Benfica verpulvert Atlético Madrid met 4-0 in de Champions League, Kökcü scoort vanaf de stip

Nieuws
woensdag, 02 oktober 2024 om 23:18
gettyimages 2175471695jpg
Benfica heeft woensdagavond een verpletterende 4-0 overwinning geboekt op Atlético Madrid in de Champions League. Het team van trainer Roger Schmidt was oppermachtig in het Estádio da Luz, waar de Spanjaarden geen antwoord hadden op de aanvalsgolven van de thuisploeg. Met onder andere een doelpunt vanaf de stip van Orkun Kökcü was Benfica in alle opzichten de bovenliggende partij.

Vroege dominantie van Benfica

De wedstrijd begon met een furieuze start van Benfica. De thuisploeg zette Atlético vanaf het begin onder druk, wat resulteerde in de eerste goal al binnen het eerste kwartier. Een slimme combinatie door het midden werd prachtig afgerond door Bah, die vanaf de rechterflank naar binnen sneed en de bal in de verre hoek plaatste: 1-0.
Atlético Madrid, dat bekendstaat om hun defensieve discipline onder coach Diego Simeone, kon weinig grip krijgen op de aanvalsgolven van Benfica. Ondanks enkele halve kansen via Antoine Griezmann en Álvaro Morata, was het Benfica dat de wedstrijd dicteerde. De Portugezen toonden aanvallend voetbal en creëerden veel gevaar vanaf de vleugels.

Kökcü scoort vanaf de stip

Halverwege de tweede helft kreeg Benfica een strafschop na een overtreding op Gonçalo Ramos in het strafschopgebied. Oud-Feyenoorder Orkun Kökcü nam plaats achter de bal en faalde niet. Met een strak schot liet hij de doelman van Atlético kansloos: 2-0. De wedstrijd leek hiermee beslist, maar Benfica was nog niet klaar.

Atlético bezwijkt onder de druk

Atlético Madrid leek volledig de grip op de wedstrijd te verliezen na de tweede treffer en Benfica profiteerde daar maximaal van. Slechts enkele minuten later schoot Kökcü een uitstekende voorzet op doel, die werd geblokt, maar de bal viel voor de voeten van David Neres, die moeiteloos binnentikte: 3-0.
De mannen van Simeone konden zich nauwelijks herpakken, en hun ellende werd compleet toen Benfica in de slotfase nogmaals toesloeg. Dit keer was het Kökcü met een perfect afgemeten pass die João Mário vrij voor het doel zette. João Mário twijfelde niet en zorgde voor de definitieve 4-0.

Een statement van Benfica

Deze dominante overwinning zet Benfica stevig in de race voor kwalificatie naar de volgende ronde van de Champions League. Het team oogde gedisciplineerd, tactisch sterk en wist Atlético, een ploeg