Real Madrid lijdt onverwachte Champions League-nederlaag tegen Lille door strafschop Jonathan David

Nieuws
woensdag, 02 oktober 2024 om 23:12
pj6etsmxczj3ndjxw2hgpp6gtu
Real Madrid heeft een onverwachte nederlaag geleden tegen Lille in de Champions League. In wat de eerste ontmoeting ooit was tussen de twee clubs, wonnen de Fransen met 1-0 dankzij een strafschop van Jonathan David. Ondanks de inbreng van Kylian Mbappé en Luka Modric vanaf de bank, wisten de Madrilenen geen vuist te maken en bleven ze zonder doelpunt.

Moeizame avond voor Real Madrid

Hoewel Real Madrid hun eerste wedstrijd van de groepsfase goed begonnen met een overwinning op Stuttgart, liep het tegen Lille allesbehalve soepel. Met sterspelers zoals Jude Bellingham, Vinicius Junior en Endrick die onopvallend bleven, ontbrak het de Spaanse grootmacht aan aanvallende dreiging.
Lille, daarentegen, speelde met vertrouwen en voerde hun zorgvuldig geplande strategie perfect uit. Ze hielden Madrid goed in bedwang zonder volledig op verdedigen te leunen. De enige goal van de avond kwam van de voet van Jonathan David, die in de blessuretijd van de eerste helft een strafschop benutte.

Wedstrijdverloop

Real Madrid leek de wedstrijd goed te beginnen met een vroege kans voor Vinicius Junior, maar de Braziliaan kon geen vuist maken tegen Lille-doelman Lucas Chevalier. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Lille meer grip op het spel, en een poging van Andriy Lunin om Jonathan David’s schot te keren eindigde met een redding, gevolgd door een bal op de paal.
Het beslissende moment kwam in de blessuretijd van de eerste helft toen Eduardo Camavinga ongelukkig een hand tegen de bal kreeg, wat na ingrijpen van de VAR resulteerde in een penalty. David faalde niet vanaf de stip en zette Lille op voorsprong.
Madrid reageerde snel, maar zowel Vinicius als Endrick zagen hun schoten gestopt worden door de uitstekende Chevalier. In de tweede helft voerde coach Carlo Ancelotti enkele wissels door en bracht hij Kylian Mbappé en Luka Modric in het veld om meer creativiteit te brengen, maar dit had weinig effect op het aanvallende spel van de Madrilenen.

Lille houdt stand

Ondanks een aantal hachelijke momenten voor het doel van Lille bleef de Franse ploeg overeind. Real Madrid kwam nog dicht bij de gelijkmaker met kansen voor Dani Carvajal en Antonio Rüdiger, maar Chevalier en de verdediging van Lille hielden stand. Madrid kon niet profiteren van de late druk, waardoor de ploeg met lege handen naar huis ging.
Met deze nederlaag loopt Real Madrid tegen een onverwachte klap aan in de groepsfase van de Champions League, terwijl Lille met vertrouwen kan terugkijken op hun prestatie.