Blunder Van der Hart kost Heerenveen punten: Heracles wint in slotfase met 2-1

Nieuws
vrijdag, 27 september 2024 om 21:56
f7b578f3 8b72 3f2a a7ba fcc9e385a54a
Heracles Almelo heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-1 gewonnen van SC Heerenveen. In een regenachtig Asito Stadion leek de wedstrijd lang af te stevenen op een gelijkspel, maar een late treffer van Mario Engels, na een blunder van Heerenveen-keeper Micky van der Hart, bezorgde de thuisploeg de overwinning.
Heracles begon vol vertrouwen aan de wedstrijd na de stuntzege op NEC. De ploeg van Erwin van de Looi kreeg al vroeg in de wedstrijd kansen en werd na 26 minuten beloond met een voorsprong. Damon Mirani kopte raak uit een hoekschop, terwijl de Heerenveen-defensie slechts toekeek. Na rust leek Heracles al snel de 2-0 te maken via Luka Kulenovic, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.
SC Heerenveen, onder leiding van trainer Robin van Persie, vocht zich terug in de wedstrijd. Na een uur spelen schoot Dimitris Rallis, verrassend in de basis gestart, prachtig raak voor de Friezen: 1-1. Heerenveen werd sterker en kreeg via Ilias Sebaoui een goede kans op de voorsprong, maar Heracles-doelman Fabian de Keijzer voorkwam de 1-2.
Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, totdat Mario Engels in de 87e minuut een schot in de korte hoek plaatste, dat eenvoudig leek voor Micky van der Hart. De Heerenveen-keeper ging echter in de fout, waardoor Heracles de volle buit pakte.
Door de zege klimt Heracles naar de achtste plek in de Eredivisie, terwijl Heerenveen zakt naar de twaalfde plaats. Voor Heracles staat volgende week de oudste derby van Overijssel tegen Go Ahead Eagles op het programma, terwijl Heerenveen PEC Zwolle ontvangt.