Excelsior pakt koppositie na comeback, VVV-Venlo verrast in Volendam en ADO Den Haag stelt teleur

Nieuws
vrijdag, 27 september 2024 om 22:26
0e72cf56 4007 4e62 981a b84fbe287fe2
Excelsior heeft vrijdagavond de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie overgenomen na een indrukwekkende comeback tegen Jong AZ. De Rotterdammers bogen een 0-2 achterstand om in een 4-2 overwinning. Ondertussen zorgde VVV-Venlo voor een verrassing door met 2-4 te winnen van FC Volendam, terwijl ADO Den Haag opnieuw teleurstellend gelijk speelde tegen Jong FC Utrecht.
Excelsior 4-2 Jong AZ
Excelsior begon dramatisch aan de wedstrijd tegen Jong AZ. Binnen elf minuten stonden de Rotterdammers al met 0-2 achter door doelpunten van Kees Smit en Ro-Zangelo Daal. De thuisploeg knokte zich echter terug. Richie Omorowa bracht Excelsior vlak voor rust weer in de wedstrijd door een strafschop te benutten, waardoor het 1-2 stond bij de pauze.
In de tweede helft voerde Excelsior het tempo op en draaide het de wedstrijd volledig om. Noah Naujoks maakte de gelijkmaker en invaller Derensili Sanches Fernandes was de grote man met twee doelpunten, waaronder een benutte penalty in blessuretijd. Door de overwinning neemt Excelsior voorlopig de koppositie over in de Keuken Kampioen Divisie.
FC Volendam 2-4 VVV-Venlo
VVV-Venlo kende een stroeve seizoensstart, maar op bezoek bij FC Volendam toonde de ploeg zich in topvorm. Martijn Berden scoorde twee keer, en Rick Ketting maakte er 0-3 van na een fout van Volendam-doelman Barry Lauwers. Ondanks dat Henk Veerman en Daniël Beukers nog terugkwamen tot 2-3, zorgde Paul Pöpper in blessuretijd voor de beslissing: 2-4.
ADO Den Haag 1-1 Jong FC Utrecht
ADO Den Haag blijft in de problemen zitten. Tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht kwam de thuisploeg nog wel op voorsprong via Lee Bonis, maar Rafik El Arguioui bracht de bezoekers in de 30ste minuut op gelijke hoogte. Ondanks verwoede pogingen slaagde ADO er niet in om de overwinning te forceren en blijft het kwakkelen op de vijftiende plaats in de competitie.
MVV Maastricht 2-2 TOP Oss
MVV Maastricht en TOP Oss deelden de punten na een spannend duel. Giovanni Troupée opende de score voor TOP Oss, maar in de slotfase kwam MVV terug. Camil Mmaee kopte de 1-2 binnen en vlak voor tijd zorgde Ilano Silva Timas met een rake kopbal voor de 2-2 eindstand.
FC Eindhoven 0-0 Roda JC
In Eindhoven kwam er geen winnaar uit het duel tussen FC Eindhoven en Roda JC. Ondanks enkele goede kansen van beide kanten, waaronder een kopbal van Thibo Baeten voor Roda en een schot van Daan Huisman voor Eindhoven, bleef de brilstand op het scorebord staan.