Feyenoord ontvangt lovende reacties op het nieuwe derde shirt: 'Dit is kunst'

Nieuws
dinsdag, 17 september 2024 om 22:39
1000000887
Feyenoord heeft zijn nieuwe derde shirt voor het seizoen 2024/25 onthuld, en de reacties van fans zijn overweldigend positief. Het groen-witte tenue, geïnspireerd op het uitshirt van 2003/04, is tot stand gekomen in samenwerking met Castore en het Rotterdamse merk BANLIEUE.
Dit iconische ontwerp werd in 2020 door de Feyenoord-supporters uitgeroepen tot het mooiste uitshirt in de clubgeschiedenis. Fans roemen het nieuwe shirt op sociale media en noemen het "kunst" en "eindelijk weer een prachtig ontwerp na jaren."
Het shirt is vanaf 25 september te koop via de officiële Feyenoord-kanalen en diverse sportwinkels. De samenwerking met BANLIEUE brengt een unieke lifestyle-touch naar het tenue, wat de hype rondom het nieuwe shirt nog groter maakt. Hoewel Feyenoord eerder weinig sportief succes kende in het oorspronkelijke shirt van 2003/04, wordt de historische waarde en het minimalistische ontwerp door de huidige fans enorm gewaardeerd.
Trainer Brian Priske's team zal het shirt dit seizoen dragen als derde tenue. Wel moeten er aanpassingen worden doorgevoerd om het shirt geschikt te maken voor de Champions League, volgens de UEFA-reglementen. De eerste keer dat het team het nieuwe shirt gaat dragen is nog niet bekend, maar de verwachting is dat het snel op het veld te zien zal zijn.
De lof voor het shirt is overal te lezen op sociale media. Fans reageren enthousiast op de beelden die Feyenoord deelde en prijzen het ontwerp om zijn eenvoud en historische betekenis. Sommige fans vragen zich zelfs af waarom het zo lang heeft geduurd voordat een dergelijk stijlvol en betekenisvol shirt weer op de markt kwam.
Met dit nieuwe shirt brengt Feyenoord niet alleen een stukje historie terug, maar weet het ook opnieuw de verbinding met de supporters te versterken.