Chris Woerts en Hélène Hendriks clashen over uitzendrechten Champions League bij Vandaag Inside

Nieuws
vrijdag, 20 september 2024 om 23:01
gtk2nktayvfijqvrqnjo
Vrijdagavond barstte een discussie los in het programma Vandaag Inside tussen Chris Woerts en Hélène Hendriks over de uitzendrechten van de Champions League. Woerts opperde dat Ziggo Sport er goed aan zou doen om wekelijks een wedstrijd op Veronica uit te zenden om zo het miljoenenbal breder te promoten. Hendriks was het daar duidelijk niet mee eens.
Woerts stelde dat het uitzenden van een Champions League-wedstrijd op een open net zoals Veronica Ziggo Sport meer zichtbaarheid zou geven. "De beste promotie zou zijn dat Ziggo Sport één wedstrijd per week op Veronica zet, zodat een breder publiek ook kan kijken. Dan zien we jou, Hélène, voor een groter publiek. Je deed donderdag een wedstrijd van Rode Ster Belgrado en Benfica, daar keken zes mensen naar," grapte hij.
Hendriks, die zelf voor Ziggo Sport werkt, reageerde lachend en noemde het onzin. "Nee, je lult maar wat, Chris," zei ze. Hendriks legde vervolgens uit waarom het volgens haar geen zin heeft om een wedstrijd op Veronica uit te zenden. "Als je de rechten hebt gekocht, geef je toch niet de beste wedstrijd aan Veronica?"
Woerts hield echter vol dat het een slimme zet zou zijn om meer kijkers te trekken en noemde het een strategie die door andere zenders, zoals Viaplay, wordt toegepast. "Het blijkt uit onderzoek dat het geen effect heeft op je eigen zender als je af en toe iets op het open net uitzendt."