Feyenoord ontvangt 750 kinderen van Sophia Kinderziekenhuis tijdens bijzondere 'Sophiawedstrijd'

Nieuws
zaterdag, 21 september 2024 om 11:28
1000002254
Zondag speelt Feyenoord de jaarlijkse 'Sophiawedstrijd' tegen NAC Breda in De Kuip. Bij deze speciale wedstrijd zijn 750 kinderen van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis te gast, waarbij geld wordt ingezameld voor het goede doel.
Elk seizoen organiseert Feyenoord de zogeheten 'Sophiawedstrijd', een thuiswedstrijd die volledig in het teken staat van de samenwerking met het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Dit jaar is de wedstrijd tegen NAC Breda uitgekozen voor deze speciale gelegenheid. De club verwelkomt maar liefst 750 kinderen van het ziekenhuis in De Kuip voor een onvergetelijke dag. Deze kinderen krijgen de kans om hun favoriete team live te zien spelen en zo even hun zorgen te vergeten.
Doneren voor het Sophia Kinderziekenhuis
Supporters kunnen hun steun voor het ziekenhuis tonen door een bijdrage te leveren aan de collecte die rondom het stadion wordt gehouden. Feyenoord hoopt met deze actie een flink bedrag op te halen dat volledig ten goede komt aan de zorg voor de kinderen. Voor fans die niet in het stadion aanwezig zijn, is er de mogelijkheid om online te doneren via een speciale link. Elk jaar wordt het ingezamelde bedrag door de club overhandigd aan het Sophia Kinderziekenhuis.
Logans verhaal: een voorbeeld van de zorg in het Sophia Kinderziekenhuis
Een mooi voorbeeld van wat het Sophia Kinderziekenhuis betekent voor kinderen, is het verhaal van Logan. Hij onderging een openhartoperatie en kreeg tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis veel persoonlijke aandacht en zorg. Logan vertelde dat hij tijdens zijn herstel een videoboodschap kreeg van zijn favoriete Feyenoord-speler, Gjivai Zechiël, om hem een hart onder de riem te steken. Ondanks een zware longontsteking na de operatie, herstelde Logan volledig en voetbalt hij nu weer vol energie, met de droom om ooit zelf in het Feyenoord-shirt op het veld te staan.
De impact van de Sophiawedstrijd
Naast de emotionele steun die de kinderen ontvangen, helpt de jaarlijkse Sophiawedstrijd ook om bewustwording te creëren voor het belangrijke werk dat in het ziekenhuis wordt gedaan. De combinatie van een geweldige voetbalwedstrijd en de inzamelingsactie zorgt ervoor dat zowel fans als spelers zich extra inzetten voor het goede doel. Dit evenement is een van de vele manieren waarop Feyenoord zijn maatschappelijke betrokkenheid toont.
Een onvergetelijke dag in De Kuip
Voor Logan en de vele andere kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis wordt deze dag er een om nooit te vergeten. De combinatie van topsport en een goed doel maakt de Sophiawedstrijd tot een evenement dat verder gaat dan voetbal alleen. Het geeft de kinderen hoop, kracht, en een beetje afleiding in een moeilijke tijd.