Definitieve selectie Oranje: Geen Schouten, wel verrassingen Maatsen en Wieffer

Nieuws
vrijdag, 04 oktober 2024 om 13:51
gettyimages 2171208745jpg
Ronald Koeman heeft de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijden tegen Hongarije en Duitsland bekendgemaakt. De bondscoach heeft 23 internationals geselecteerd, waarbij enkele opvallende namen ontbreken. Onder anderen Jerdy Schouten, Jurriën Timber, Jan Paul van Hecke, Joey Veerman en Wout Weghorst maken geen deel uit van de selectie. Van Hecke, Timber, Veerman en Weghorst zijn geblesseerd, maar de reden voor het ontbreken van Schouten is onduidelijk. Ian Maatsen en Mats Wieffer, die aanvankelijk niet in de voorselectie zaten, zijn daarentegen wel opgeroepen.

Selectie Oranje: opvallende keuzes en blessures

Het nieuws dat Jerdy Schouten niet in de definitieve selectie van Oranje zit, roept vragen op, vooral omdat hij onlangs nog actief was in de Champions League met PSV. Hoewel zijn afwezigheid niet direct verklaard werd, leerde navraag van Voetbal International dat hij een lichte blessure heeft opgelopen. Ook Jan Paul van Hecke, Jurriën Timber, Joey Veerman en Wout Weghorst zijn afwezig vanwege blessures. Deze vijf spelers zaten eerder nog wel bij de voorselectie van het Nederlands elftal, maar wisten uiteindelijk de definitieve selectie niet te halen.
Aan de andere kant zijn er enkele verrassende namen die alsnog een uitnodiging hebben gekregen. Ian Maatsen (Aston Villa) en Mats Wieffer (Brighton & Hove Albion) stonden aanvankelijk niet op de voorlopige lijst, maar hebben wel een plek in het team weten te bemachtigen. Daarnaast is Justin Kluivert (Bournemouth) opnieuw opgeroepen door Koeman. Verder zijn verdedigers Micky van de Ven en Stefan de Vrij weer beschikbaar na blessureleed tijdens de eerste Nations League-wedstrijden in september. Ook Teun Koopmeiners keert terug in de selectie nadat hij eerder ontbrak vanwege een mogelijke transfer naar Juventus.

Aankomende wedstrijden

In oktober speelt het Nederlands elftal twee uitwedstrijden in de Nations League. Op vrijdag 11 oktober neemt de ploeg van Koeman het op tegen Hongarije in Boedapest, gevolgd door een duel tegen Duitsland op maandag 14 oktober in München. In de vorige interlandperiode won Nederland met 5-2 van Bosnië-Herzegovina en speelde het met 2-2 gelijk tegen Duitsland in Amsterdam. Oranje staat momenteel samen met Duitsland aan kop in de poule, en de komende wedstrijden zullen cruciaal zijn voor de positie van het team in de Nations League.
Hieronder de volledige selectie van Oranje voor de komende interlandperiode:
Doel: Mark Flekken, Nick Olij, Bart Verbruggen.
Verdediging: Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Jorrel Hato, Matthijs de Ligt, Ian Maatsen, Micky van de Ven, Stefan de Vrij.
Middenveld: Ryan Gravenberch, Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Xavi Simons, Quinten Timber, Mats Wieffer.
Aanval: Brian Brobbey, Cody Gakpo, Justin Kluivert, Donyell Malen, Joshua Zirkzee.