Pogba en Juventus beëindigen contract: Toekomst in MLS lijkt mogelijk

Nieuws
zaterdag, 05 oktober 2024 om 13:35
16451672750
Paul Pogba en Juventus hebben een akkoord bereikt over het ontbinden van het contract van de Fransman. De middenvelder, die momenteel nog geschorst is wegens een dopingaffaire, zag zijn schorsing onlangs teruggebracht worden van vier jaar naar achttien maanden. Pogba kan vanaf maart 2025 weer op het veld staan, maar dat zal niet meer in het shirt van Juventus zijn. Volgens La Gazzetta dello Sport en transferexpert Fabrizio Romano zal Pogba zijn carrière waarschijnlijk voortzetten in de Amerikaanse MLS, waar clubs hem transfervrij kunnen oppikken na het verstrijken van zijn schorsing.

Pogba's situatie bij Juventus

De samenwerking tussen Paul Pogba en Juventus liep al geruime tijd stroef. Pogba werd in 2022 als vrije speler binnengehaald in de hoop dat hij zou kunnen aanhaken bij zijn succesvolle eerste periode bij de club, maar blessureleed en de recente dopingschorsing zorgden ervoor dat de verwachtingen nooit werden waargemaakt. Pogba's prestaties bleven ver onder de verwachtingen, en het vertrouwen in de Franse middenvelder nam af binnen de clubleiding van Juventus. Toen vervolgens ook nog een dopingtest positief uitviel, was de maat vol voor de club. Hoewel Pogba zijn schorsing dankzij een succesvol beroep wist te reduceren naar achttien maanden, was de kans op een succesvolle terugkeer in het eerste elftal van Juventus nihil.
Daarnaast is Juventus de afgelopen zomer flink bezig geweest met het vernieuwen van de selectie, waarbij de nadruk werd gelegd op een dynamisch en veelzijdig middenveld. Met de komst van spelers als Douglas Luiz, Teun Koopmeiners en Khephren Thuram is het middenveld versterkt en lijkt er weinig ruimte te zijn voor Pogba's terugkeer. Bovendien zou Pogba bij zijn terugkeer een van de best betaalde spelers van de selectie worden, met een jaarsalaris van negen miljoen euro. Juventus, dat momenteel probeert om de salariskosten te verlagen, zag geen andere optie dan het contract van Pogba te ontbinden.

Wat betekent dit voor Pogba?

Voor Pogba betekent dit dat hij op zoek moet naar een nieuwe uitdaging zodra zijn schorsing erop zit. De verwachting is dat Pogba zijn carrière voortzet in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS), waar hij nog een paar jaar op hoog niveau kan spelen en een nieuwe start kan maken. De beslissing om zijn contract bij Juventus te ontbinden biedt hem de mogelijkheid om zelf een nieuwe club te kiezen en zijn loopbaan weer op te bouwen na een moeilijke periode. In een reactie op sociale media liet Pogba weten vastberaden te zijn om terug te keren op het hoogste niveau: "Sinds ik mij kan herinneren, is voetbal al onderdeel van mijn leven. Met de steun van mijn familie, vrienden en fans weet ik dat alles goed zal komen."
Paul Pogba en Juventus zijn uit elkaar gegaan na een tumultueuze periode vol blessureleed, teleurstellende prestaties en een dopingschorsing. De Franse middenvelder kan in maart 2025 weer aan de slag, maar het zal niet bij Juventus zijn. De verwachting is dat Pogba zijn carrière zal voortzetten in de Amerikaanse MLS, waar hij zijn carrière weer nieuw leven in kan blazen. Juventus kan zich intussen volledig richten op de nieuwe generatie middenvelders, terwijl Pogba de kans krijgt om zichzelf opnieuw te bewijzen.