Derksen en Van der Gijp Spotten met Uitspraken van Virgil van Dijk

Nieuws
maandag, 09 september 2024 om 23:34
d
In het tv-programma Vandaag Inside hadden Johan Derksen en René van der Gijp de slappe lach om een recente uitspraak van Virgil van Dijk. Na de Nations League-wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina (5-2 winst) noemde Van Dijk zichzelf in meerdere interviews "de grote leider van het Nederlands elftal en Liverpool". Van der Gijp reageerde geamuseerd: "Dit is toch gênant?"
Tijdens de uitzending werd een fragment getoond van het interview tussen Van Dijk en Noa Vahle van SBS 6, waarin de aanvoerder klaagde over de kritiek die het Nederlands elftal tijdens het EK kreeg. "Er was altijd ruis. Dat legde veel druk op ons als groep," verklaarde Van Dijk. "Ik ben elke dag bezig om te zorgen dat iedereen fris en fruitig is. Het hoort bij het aanvoerderschap, maar het is niet altijd makkelijk om met die verantwoordelijkheid om te gaan, zowel bij mijn club als bij Oranje. Maar mijn motivatie is nog steeds super hoog. Ik ben nog steeds Virgil van Dijk, de grote leider."
De uitspraak leverde hoongelach op bij Derksen, Van der Gijp en Valentijn Driessen, die eveneens aanwezig was. Derksen kon zijn verbazing niet onderdrukken: "Dat heb ík zelfs nog nooit over mezelf gezegd! Mensen die dat van zichzelf zeggen, zijn geen grote leiders." Ook vond hij het interview inhoudelijk zwak: "Ik hoor weer dezelfde klachten. Dat ze niet tegen kritiek kunnen, is toch het ergste voor die ego's?"
Driessen voegde hieraan toe dat Van Dijk de kritiek niet zo serieus zou moeten nemen: "Wat maakt het uit wie wat roept? Dat laat je toch gewoon langs je heen gaan, vooral als je 'de grote leider' bent?"