'Omstreden Sponsor’ Betaalt Salaris van Memphis Depay bij Corinthians

Nieuws
dinsdag, 10 september 2024 om 17:41
web 1009spo depay
De transfer van Memphis Depay naar het Braziliaanse Corinthians roept veel vragen op, vooral vanwege de betrokkenheid van het gokbedrijf Esportes da Sorte bij het financieren van zijn salaris. De Nederlandse international tekende een contract voor twee jaar bij de club, waarbij hij een riant salaris van 9,7 miljoen euro zal verdienen. Opmerkelijk is dat Corinthians zelf amper in staat is om dit bedrag op te brengen vanwege grote financiële problemen. Het grootste deel van zijn salaris zal worden betaald door Esportes da Sorte, een gokbedrijf dat momenteel in opspraak is.

Vragen rond de financiering

Memphis Depay, die eerder actief was bij grote Europese clubs zoals Manchester United, Barcelona en Atlético Madrid, heeft met zijn overstap naar Brazilië voor opschudding gezorgd. De keuze om op 30-jarige leeftijd naar Corinthians te vertrekken, een club die momenteel in zwaar weer verkeert, verbaast veel mensen in de voetbalwereld. Volgens de NOS, die zich baseert op Braziliaanse bronnen, vraagt men zich af waarom Memphis tekent bij een club die worstelt met enorme schulden en in de degradatiezone speelt.
De club uit São Paulo heeft volgens een rapport van Gazeta Esportiva een schuld van bijna 340 miljoen euro. Ondanks deze precaire financiële situatie slaagde Corinthians er toch in om een speler van het kaliber van Memphis aan te trekken. Dit werd mogelijk gemaakt doordat Esportes da Sorte bijna het volledige salaris van de Nederlander overneemt.

Schimmige rol van Esportes da Sorte

De hoofdsponsor van Corinthians, Esportes da Sorte, staat echter in een negatief daglicht. De eigenaar van het gokbedrijf gaf zich vorige week aan bij de politie in de Braziliaanse deelstaat Pernambuco, nadat er een arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd. Justitie in vijf Braziliaanse deelstaten voert momenteel een onderzoek uit naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met illegaal gokken en witwassen van geld, waarbij ook Esportes da Sorte betrokken zou zijn.
Deze ontwikkelingen werpen een schaduw over de transfer van Memphis. De vraag is of de samenwerking met een sponsor die verwikkeld is in een groot crimineel onderzoek niet schadelijk is voor de reputatie van zowel Memphis als de club. Ondanks de zorgen over de sponsor en de slechte staat van de club, zal Memphis naar verwachting op woensdag 18 september debuteren in de kwartfinale van de Copa Sul-Americana tegen Fortaleza.

Transferbeleid Corinthians

Corinthians heeft zich deze transferperiode al vaker geroerd, ondanks de financiële problemen. De club haalde naast Memphis ook voormalig PSV'er André Ramalho en vijf andere spelers binnen om het tij te keren in de strijd tegen degradatie. De Braziliaanse topclub hoopt met deze versterkingen een weg omhoog in te slaan en opnieuw te strijden om prijzen, te beginnen met de Copa Sul-Americana.
Toch blijven er vraagtekens rondom de toekomst van de club en de rol van Esportes da Sorte in het financieren van de grote transfers. Memphis Depay heeft met zijn overstap naar Brazilië in ieder geval voor veel opschudding gezorgd, en zijn prestaties in de komende maanden zullen bepalen of hij de juiste keuze heeft gemaakt in deze opmerkelijke transfer.