Duitsland Verslaat Kansloos Nederland met 1-0 in de Nations League

Nieuws
maandag, 14 oktober 2024 om 22:41
nederlandduitsland
In een teleurstellende Nations League-wedstrijd in München heeft Nederland met 1-0 verloren van Duitsland. Hoewel Jamie Leweling al vroeg dacht de score te openen voor de thuisploeg, werd het doelpunt afgekeurd door de VAR wegens buitenspel. Ondanks dat Oranje door deze beslissing in de wedstrijd bleef, kon het nauwelijks gevaar stichten en had het weinig in te brengen tegen de Duitsers.

VAR Keurt Duits Doelpunt Af

De wedstrijd begon explosief voor Duitsland. Jamie Leweling schoot in de tweede minuut de bal hard in de verre hoek, maar na een lange VAR-check werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel van Gnabry, die betrokken was bij de aanval. Dit gaf Nederland even lucht, maar de rest van de eerste helft verliep dramatisch voor de ploeg van Ronald Koeman.

Oranje Kansloos in de Eerste Helft

Nederland kreeg in de eerste helft nauwelijks grip op het spel en kwam niet in de buurt van het doel van de Duitse keeper Baumann. De Duitsers creëerden meerdere kansen, maar wisten de score niet te openen. Gnabry, Leweling en Mittelstädt waren telkens dichtbij, maar Verbruggen en de verdediging van Oranje wisten de schade beperkt te houden. Toch leek het slechts een kwestie van tijd voordat Duitsland zou toeslaan.

Tweede Helft: Oranje Stelt Teleur

In de tweede helft hoopte Koeman op een beter spelbeeld en bracht hij enkele wissels. Donyell Malen en Jeremie Frimpong kwamen in het veld voor meer dreiging in de aanval, maar Oranje bleef onzichtbaar. Duitsland had de controle over de wedstrijd en kreeg nog meerdere kansen om de score te openen.
De grootste kans voor Nederland kwam van Xavi Simons, die een prachtig schot op de lat zag eindigen. Het was echter de enige serieuze mogelijkheid van Oranje in de hele wedstrijd. Duitsland bleef domineren en Nederland wist geen enkele echte dreiging te creëren richting het Duitse doel.

Teleurstellende Slotfase voor Oranje

In de slotfase probeerde Nederland nog een slotoffensief, maar dit leverde niets op. Malen kwam nog dichtbij, maar zijn schot werd gestopt door Baumann. Oranje bleef ver onder zijn niveau en kon geen vuist maken tegen een beter spelend Duitsland.
Met deze nederlaag in de Allianz Arena blijft Nederland achter zonder punten en moet het serieus aan de bak in de resterende wedstrijden om nog iets te bereiken in de Nations League.
Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van de Ven, Hato; Gravenberch (Geertruida 80'), Reijnders (Wieffer 46'), Q. Timber (Malen 46'); Simons, Brobbey (Zirkzee 75'), Gakpo (Frimpong 64').
Opstelling Duitsland: Baumann; Kimmich, Rüdiger, Schlotterbeck, Mittelstädt; Stiller, Pavlovic; Leweling, Wirtz (Andrich 46'), Gnabry; Kleindienst.