Frankrijk verslaat België, Italië en Hongarije boeken zeges, terwijl Türkiye historische overwinning op IJsland viert in Nations League

Nieuws
maandag, 14 oktober 2024 om 22:58
dlbeatsnoopcom 3000 tg8asbvse0
Maandagavond bracht enkele spannende ontwikkelingen in de Nations League, met overwinningen voor Frankrijk, Italië en Hongarije. Een andere opvallende prestatie kwam van Türkiye, dat een historische 4-2 overwinning boekte op IJsland, wat hun eerste overwinning ooit op IJslandse bodem betekende.

België - Frankrijk 1-2: Kolo Muani Beslist de Wedstrijd

In het Koning Boudewijnstadion in Brussel wist Frankrijk de drie punten mee naar huis te nemen. België kreeg in de 23e minuut de kans om via een penalty op voorsprong te komen, maar Youri Tielemans miste. Frankrijk opende tien minuten voor rust de score via een strafschop van Randal Kolo Muani. België wist nog voor de rust op gelijke hoogte te komen via Loïs Openda, maar Kolo Muani scoorde zijn tweede van de avond in de tweede helft, wat Frankrijk de overwinning bezorgde.

Italië - Israël 4-1: Convincerende Zege voor Italië

In Udine kende Italië geen problemen met Israël. Mateo Retegui zette de Italianen vlak voor rust op voorsprong via een strafschop, waarna Giovanni Di Lorenzo de score verdubbelde kort na rust. Israël bracht nog spanning in de wedstrijd met een doelpunt van Mohammad Abu Fani, maar Italië sloeg snel terug via Davide Frattesi en Di Lorenzo, die zijn tweede van de avond maakte en de eindstand op 4-1 bepaalde.

Bosnië & Herzegovina - Hongarije 0-2: Szoboszlai Leidt Hongarije naar Overwinning

In de groep van Nederland behaalde Hongarije een 0-2 overwinning op Bosnië en Herzegovina, dankzij twee doelpunten van Dominik Szoboszlai. Hij opende de score vlak voor rust en maakte in de tweede helft de 0-2 uit een strafschop, waarmee Hongarije zich op gelijke hoogte bracht met Nederland in de groep.

Türkiye - IJsland 4-2: Historische Overwinning voor Türkiye

Türkiye vierde een historische overwinning op IJsland door met 4-2 te winnen in Reykjavik, hun eerste overwinning ooit op IJslandse bodem. Na een vroege achterstand door een doelpunt van Oskarsson in de derde minuut, kwam Türkiye sterk terug met doelpunten van Irfan Can Kahveci, Hakan Calhanoglu, Arda Guler en Kerem Akturkoglu. IJsland scoorde nog een keer via Gudjohnsen, maar het was niet genoeg om Türkiye van de overwinning af te houden. Met deze overwinning klom Türkiye naar de top van hun groep met 10 punten.