Engelse media voorspellen ontslag Ten Hag na nieuwe vernedering van Manchester United

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 21:31
erik ten hag 293354538 16x9 0
Erik ten Hag staat onder zware druk bij Manchester United, na opnieuw een beschamende nederlaag, ditmaal tegen Tottenham Hotspur (0-3). Engelse media zijn hard in hun oordeel over de Nederlandse coach, die met zijn team momenteel slechts twaalfde staat in de Premier League. De rode kaart voor aanvoerder Bruno Fernandes vlak voor rust hielp niet, maar de pers suggereert dat de problemen bij United dieper zitten dan één enkele rode kaart.

Teleurstellend Resultaat

In de eerste helft creëerde United nog enkele kansen, maar het was Tottenham dat al vroeg de leiding nam via Brennan Johnson. Tot overmaat van ramp kreeg Bruno Fernandes kort voor rust een rode kaart voor een zware overtreding op James Maddison. Na de rust liep Tottenham verder uit, met doelpunten van Dejan Kulusevski en Dominic Solanke, waardoor de eindstand op 0-3 werd bepaald.

Speculatie over Ten Hags Toekomst

De Engelse media speculeren nu openlijk over het lot van Erik ten Hag. The Sun noemt hem een 'Red man walking', een verwijzing naar zowel de rode kaart van Fernandes als het gezegde 'dead man walking'. Volgens de krant zou de rode kaart niet als excuus mogen gelden, omdat Tottenham United ook met elf tegen elf overklaste.
The Guardian kopte dat Tottenham Manchester United vernederde en beschreef de huidige situatie bij de club als een "verschrikkelijke puinhoop." De krant gaat zelfs zo ver om te stellen dat dit het dieptepunt van Ten Hags periode bij de club is en suggereert dat United als een jeugdteam werd weggezet door Tottenham.
Ook The Telegraph twijfelt aan Ten Hags toekomst: "Het voelt als het begin van het einde voor Ten Hag na deze vernederende nederlaag." De krant wijst erop dat de druk op Ten Hag enorm is toegenomen en dat excuses zoals blessures en de rode kaart niet voldoende zijn om de dramatische prestaties te rechtvaardigen.

Problemen Stapelen Zich op

Het gelijkspel in de Europa League tegen FC Twente (1-1) en de 0-0 tegen Crystal Palace een week eerder, hebben alleen maar bijgedragen aan de onrust rond Ten Hag. De kritiek op zijn aanpak neemt toe, en velen in de media stellen de vraag of hij nog lang aan het roer zal staan bij Manchester United.
Met het team dat nu op een teleurstellende twaalfde plaats staat in de Premier League, slechts vier punten boven de degradatiestreep, lijkt de toekomst van Ten Hag bij Manchester United steeds onzekerder te worden.