Erik ten Hag onder zware druk na nieuwe nederlaag Manchester United tegen Spurs: 0-3 op Old Trafford

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 19:31
manchester united fc v tottenham hotspur fc premier league 1
De druk op Erik ten Hag is zondagmiddag opnieuw toegenomen na een 0-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur. De Nederlandse manager zag zijn Manchester United al vroeg op achterstand komen door een goal van Brennan Johnson, en het werd alleen maar erger toen Bruno Fernandes vlak voor rust rood kreeg. Spurs liep in de tweede helft verder uit met doelpunten van Dejan Kulusevski en Dominic Solanke, waardoor Ten Hag en zijn team zich nu terugvinden op de elfde plek in de Premier League.

Slecht begin en rode kaart Fernandes

Het begin van de wedstrijd was rampzalig voor United. Na drie minuten zorgde een indrukwekkende rush van Micky van de Ven ervoor dat Johnson eenvoudig kon scoren voor Spurs. Het bleek het startsein voor een hectische eerste helft, waarin Joshua Zirkzee en Alejandro Garnacho nog kansen kregen voor United, maar zonder succes. Vlak voor rust werd het alleen maar erger voor Ten Hag toen Bruno Fernandes een discutabele rode kaart kreeg na een ongelukkige tackle.

Spurs loopt uit, frustratie op Old Trafford

Na rust leek alle hoop op een comeback verdwenen. Twee minuten na de hervatting strafte Kulusevski een fout van Lisandro Martínez genadeloos af, waarmee de bezoekers op 0-2 kwamen. De frustratie op Old Trafford werd hoorbaar toen het uitvak massaal "You're getting sacked in the morning" zong, doelend op Ten Hag. De eindstand werd bepaald door Dominic Solanke, die in de 77ste minuut de 0-3 binnengleed na een corner.

Toekomst Ten Hag onder druk

De nederlaag is de zoveelste tegenslag voor Ten Hag en zijn team, die slechts zeven punten hebben verzameld uit zes wedstrijden. Met zware wedstrijden tegen FC Porto en Aston Villa in het vooruitzicht, is de toekomst van Ten Hag onzeker. De vraag is of de clubleiding hem nog steeds het vertrouwen zal geven om de situatie bij Manchester United recht te trekken.