Europa League-overzicht overige wedstrijden: Lazio overtuigt, gelijkspel voor Real Sociedad tegen Nice

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 23:50
gyv ndqwsaastvi
De eerste ronde van de Europa League groepsfase leverde enkele boeiende duels op. OGC Nice en Real Sociedad deelden de punten in Frankrijk, terwijl Lazio een overtuigende zege boekte tegen Dinamo Kiev. Anderlecht hield Ferencváros onder controle, ondanks een rode kaart in de slotfase. Hieronder een volledig overzicht van de belangrijkste resultaten in de Europa League.
OGC Nice - Real Sociedad 1-1
Real Sociedad kende een vliegende start in het duel tegen OGC Nice. Ander Barrenetxea zette de Basken vroeg op voorsprong. Toch kwam de Franse thuisploeg snel terug. Pablo Rosario, die afgelopen zomer nog in verband werd gebracht met Ajax, maakte voor rust gelijk. In de tweede helft kreeg Nice nog een gouden kans om de drie punten te pakken, maar Evann Guessand miste een strafschop, waardoor het bij 1-1 bleef.
Anderlecht - Ferencváros 2-1
In Brussel boekte Anderlecht een knappe overwinning op Ferencváros, de Hongaarse topclub onder leiding van Pascal Jansen. Yari Verschaeren opende de score voor de Belgen, waarna Kasper Dolberg vanaf de strafschopstip de 2-0 binnen schoot. Na een rode kaart voor Nilson Angulo gloorde er nog hoop voor Ferencváros, maar ondanks de aansluitingstreffer van Adama Traoré kwam de club niet verder dan 2-1.
Dinamo Kiev - Lazio 0-3
Lazio begon de Europa League-campagne met een overtuigende 0-3 overwinning op bezoek bij Dinamo Kiev. Boulaye Dia scoorde tweemaal, en Fisayo Dele-Bashiru maakte het derde doelpunt al voor rust. De wedstrijd kende ook nog een dramatisch moment voor de Italianen, toen invaller Tijjani Noslin, ex-aanvaller van Fortuna Sittard, drie minuten na zijn invalbeurt een rode kaart kreeg.
Overige Uitslagen:
  • FC Midtjylland - Hoffenheim: 1-1 : De Deense ploeg hield Hoffenheim knap op een gelijkspel dankzij een late gelijkmaker.
  • Ludogorets - Slavia Praag: 0-2 : Slavia Praag kende een uitstekende start door Ludogorets met 0-2 te verslaan.