Galatasaray knokt zich in slotfase langs PAOK en opent Europa League met 3-1 zege

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 23:46
dbe0503c44b7e21dcf38e57aa51ed43a07bd6f92
Galatasaray is sterk aan de Europa League-campagne begonnen met een 3-1 overwinning op PAOK Saloniki. Dankzij een eigen doelpunt van Baba Rahman, een treffer van Yunus Akgün en een late goal van Mauro Icardi hielden de Turken de drie punten in eigen huis. Giannis Konstantelias deed nog iets terug namens PAOK, maar dat bleek niet genoeg.
Galatasaray, met voormalig Eredivisie-spelers Davinson Sánchez en Dries Mertens in de basis, begon sterk en was al in de eerste helft dichtbij de openingstreffer. Kansen voor Gabriel Sara, Yunus Akgün en Victor Osimhen werden echter niet benut.
Vlak na rust kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Een corner werd door Osimhen richting het doel gekopt, en via PAOK-verdediger Baba Rahman belandde de bal ongelukkig in het net: 1-0.
PAOK gaf zich echter niet gewonnen en kwam halverwege de tweede helft terug in de wedstrijd. Giannis Konstantelias profiteerde van een foutje van Galatasaray-doelman Günay Güvenç, die de bal niet goed wegwerkte. Konstantelias stond op de juiste plek en tikte de bal binnen: 1-1.
Galatasaray moest opnieuw aanzetten en wist een kwartier voor tijd weer op voorsprong te komen. Een voorzet van Mertens werd door Osimhen teruggelegd met het hoofd, waarna Akgün de bal hard in het doel schoot: 2-1.
PAOK zocht nog naar de gelijkmaker, maar diep in de blessuretijd maakte Mauro Icardi met een strakke schuiver een einde aan de Griekse hoop. De Argentijn zorgde met zijn doelpunt voor de 3-1 eindstand en bezorgde Galatasaray een belangrijke zege in de eerste groepswedstrijd.