Valentijn Driessen waarschuwt Ajax voor onderschatting tegen sterk Besiktas in Europa League

Nieuws
donderdag, 26 september 2024 om 9:03
valentijn driessen
Valentijn Driessen vindt dat Ajax moet oppassen voor onderschatting in aanloop naar het Europa League-duel met Besiktas. In een video-item bij De Telegraaf benadrukt de chef voetbal dat Giovanni van Bronckhorst beschikt over een sterke selectie met meerdere spelers die ook bij Ajax moeiteloos in de basis zouden staan.
"Als je naar de opstelling van Besiktas kijkt, zitten daar enkele grote namen tussen," stelt Driessen. "Hoewel veel van die spelers aan het einde van hun carrière zitten, zijn ze nog steeds gevaarlijk." Eén speler springt er volgens Driessen echt uit: Ciro Immobile. "Dat is gewoon een prima spits," voegt hij toe. De Italiaan, overgekomen van Lazio, heeft een sterke start van het seizoen en wist in acht wedstrijden al acht keer te scoren.
Daarnaast waarschuwt Driessen ook voor spelers als Milot Rashica, Rafa Silva, en João Mário, allen belangrijke krachten binnen de selectie van Van Bronckhorst. "Die zouden bij Ajax allemaal in de basis staan," stelt hij. "Ajax moet dus op zijn hoede zijn voor deze tegenstander."

Ajax moet voor Brobbey kiezen

Francesco Farioli, de trainer van Ajax, wilde woensdag op de persconferentie nog niet verklappen wie hij in de spits gaat opstellen tegen Besiktas, maar Driessen heeft een duidelijk advies: "Hij moet gewoon Brian Brobbey opstellen als hij fit is. Brobbey is de spits die het beste past in het systeem en hij kan ook anderen beter laten spelen."
Driessen vergelijkt Brobbey met Wout Weghorst, die het moeilijk had in de laatste competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles. "Weghorst kan niet goed functioneren zonder de juiste ballen, maar Brobbey kan de bal vasthouden en het elftal beter laten aansluiten," aldus Driessen.

Van Bronckhorst en zijn slechte trackrecord in de Johan Cruijff ArenA

Giovanni van Bronckhorst keert donderdagavond terug naar de Johan Cruijff ArenA, ditmaal als trainer van Besiktas. Hoewel hij als coach van Feyenoord en Rangers FC meerdere keren tegen Ajax speelde, bewaart hij daar geen goede herinneringen aan. "Hij heeft een heel slecht trackrecord in de ArenA. Volgens mij heeft hij daar als speler en trainer nog nooit gewonnen," zegt Driessen. "Maar hij wist twee jaar geleden wel met Rangers FC PSV uit te schakelen voor de Champions League, dus Ajax is gewaarschuwd."

Sterke zomertransferperiode voor Besiktas

Besiktas roerde zich stevig op de transfermarkt afgelopen zomer en haalde onder anderen Rafa Silva, João Mário, en Ciro Immobile naar Istanbul. Daarnaast werd er ruim tien miljoen euro betaald voor Moatasem Al-Musrati van Braga. Met een selectie vol grote namen, zoals Milot Rashica, die in Nederland bekend werd door zijn tijd bij Vitesse, heeft Besiktas een sterke ploeg staan.
Volgens Driessen heeft Van Bronckhorst met Besiktas een selectie die sterker is dan die hij in zijn tijd bij Feyenoord of Rangers FC onder zijn hoede had. "Besiktas staat derde in de Turkse competitie, maar ze hebben evenveel punten als nummer twee Fenerbahçe en bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Ajax moet oppassen."