Farioli kritisch na ruime overwinning: 'We maakten veel fouten in de openingsfase'

Nieuws
woensdag, 18 september 2024 om 22:47
1000001293
Ajax-coach ziet ruimte voor verbetering ondanks 5-0 zege op Fortuna Sittard
Francesco Farioli was na de overtuigende 5-0 overwinning van Ajax op Fortuna Sittard niet geheel tevreden over het begin van de wedstrijd. In een interview met ESPN benadrukte de Italiaanse coach dat zijn ploeg in de openingsfase veel fouten maakte, vooral door onnodig balverlies. Hoewel Ajax uiteindelijk domineerde, zag Farioli vooral in de eerste dertig minuten te veel slordigheden.
Slordig begin
"Nee, verre van perfect, zeker in de eerste dertig minuten," begon Farioli zijn analyse. "We hebben misschien wel meer counterattacks geïncasseerd in die dertig minuten dan in bijna alle andere wedstrijden dit seizoen. Natuurlijk kunnen we daar redenen voor vinden, omdat we lang niet gespeeld hebben, maar we maakten te veel fouten."
Ondanks de kritiek op het begin van de wedstrijd, benoemde Farioli ook de positieve aspecten van de ruime zege. "Ik ben blij met het resultaat en de clean sheet. Het is geweldig dat Klaassen en Weghorst weer in het veld stonden. De sfeer in de Johan Cruijff ArenA was fantastisch. Er waren veel goede dingen, maar er is ook veel werk te doen."
Focus op verbetering
Farioli benadrukt dat, hoewel het belangrijk is om de positieve dingen mee te nemen, Ajax kritisch moet blijven om te blijven groeien. "We moeten bepaalde dingen beter doen en blijven verbeteren. We zijn hier om de goede zaken vast te houden, maar we moeten ook kritisch zijn in onze analyses."
Vooruitblik op Go Ahead Eagles
Ajax speelt zaterdagavond alweer de volgende wedstrijd, uit tegen Go Ahead Eagles in Deventer. Farioli is blij met de brede selectie die hij tot zijn beschikking heeft. "Vandaag hadden we de kans om Sutalo wat rust te geven. Hij heeft tot nu toe elke minuut gespeeld voor ons en het nationale elftal, dus het is belangrijk om zijn energie te sparen."
De Italiaanse coach benadrukt dat er weinig tijd is om te rusten. "Ze waren al aan het uitlopen na de wedstrijd en morgenochtend hebben we weer een training. Sommige spelers gaan de gym in. We hebben geen vrije dagen, want er is geen tijd te verliezen."