Mohamed Ihattaren maakt verrassende comeback bij RKC Waalwijk

Nieuws
donderdag, 19 september 2024 om 00:17
1000001297
Voormalig PSV-talent tekent contract en wil carrière herstarten in de Eredivisie
Mohamed Ihattaren keert terug in de Eredivisie en sluit zich aan bij RKC Waalwijk. De 21-jarige aanvallende middenvelder heeft een contract voor één seizoen getekend, met een optie voor nog een jaar. Dit meldt De Telegraaf. De terugkeer van Ihattaren is opmerkelijk, aangezien velen niet meer rekenden op een rentree van het voormalig toptalent.
De laatste officiële minuten van Ihattaren dateren van 6 mei 2022, toen hij namens Jong Ajax speelde tegen De Graafschap. Daarna stond hij onder contract bij Juventus en werd hij verhuurd aan clubs als Sampdoria en Ajax, maar zonder speelminuten te maken. Ook korte periodes bij Samsunspor en Slavia Praag leverden geen succes op.
Hard werken aan comeback
De afgelopen tijd heeft Ihattaren hard gewerkt aan zijn fitheid en mentale gesteldheid. Met hulp van een team van professionals, waaronder fysiotherapeuten Rik Tacken en Camiel van Druten, diëtiste Anja van Geel en voetbaltrainers Nordin Wooter en Soufiane Touzani, is hij teruggebracht van 117 kilo naar 87 kilo. "Ik ben dankbaar voor de kans die RKC mij biedt om mijn carrière nieuw leven in te blazen," aldus Ihattaren.
Nieuwe start bij RKC Waalwijk
RKC Waalwijk, momenteel de nummer laatst in de Eredivisie zonder punten uit vijf wedstrijden, kan de creativiteit en klasse van Ihattaren goed gebruiken. Trainer Henk Fraser ziet in hem een potentiële sleutelspeler die het verschil kan maken. Verwacht wordt dat Ihattaren na zijn medische keuring donderdag zijn handtekening zet onder het contract tot de zomer van 2025, met een optie op verlenging.
Toekomstperspectief
Met zijn terugkeer hoopt Ihattaren zijn belofte als een van de grootste talenten van zijn generatie waar te maken. Op zestienjarige leeftijd brak hij door bij PSV en werd hij gezien als een toekomstige ster. Na persoonlijke tegenslagen, waaronder het verlies van zijn vader, is dit zijn kans om zijn loopbaan te herstarten en zijn potentieel te vervullen.
Komend weekend staat voor RKC de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het programma. Het is nog onduidelijk of Ihattaren dan al inzetbaar is, aangezien hij eerst wedstrijdfit moet worden.