Sergen Yalcin haalt uit naar Farioli: 'Geen trainer, maar een analist!'

Nieuws
donderdag, 03 oktober 2024 om 21:07
sergen yalcin teklif aldigi takimin ismini verdi 17887600 9311 o
Sergen Yalcin, de voormalige trainer en inmiddels analist, spaarde Ajax-coach Francesco Farioli niet in zijn harde kritiek. Tijdens een interview bij KAFA Sports liet Yalcin geen spaan heel van de Italiaanse trainer, die hij eerder een "analist dan een echte coach" noemde. Volgens Yalcin is Farioli’s aanstelling bij Ajax niets meer dan een vergissing, puur gebaseerd op zijn Italiaanse afkomst.
'Besiktas zege redde zijn baan'
Volgens Yalcin heeft de overwinning van Ajax op Besiktas afgelopen week Farioli’s baan gered. "Hij won van Besiktas en dat gaf hem nog wat tijd. Maar het blijft onbegrijpelijk voor mij dat deze man coach is geworden van een club als Ajax. Dat komt alleen omdat hij Italiaans is. Het is belachelijk dat hij zo ver is gekomen."
Geen indrukwekkend verleden in Turkije
Yalcin, die zelf jarenlang coach was van onder meer Besiktas, Alanyaspor en Fatih Karagümrük, liet weten dat hij Farioli al langere tijd volgt. "In Turkije maakte hij totaal geen indruk. Hij werd geprezen omdat hij zijn team een paar keer achterin liet opbouwen met drie passes, en ineens werd hij gezien als een tactisch genie. Eerst kreeg hij een kans bij Nice, en nu staat hij voor de groep bij Ajax. Het is gewoon een grote grap."