Farioli steunt Brobbey volledig: 'Hij blijft onze nummer negen'

Nieuws
donderdag, 03 oktober 2024 om 23:22
093fb82f907efc39d050a05e9dd52f0090838155
Francesco Farioli blijft volledig achter Brian Brobbey staan, ondanks de gemiste kansen van de spits tijdens het Europa League-duel tussen Ajax en Slavia Praag (1-1). Hoewel Brobbey zijn ploeg niet kon helpen met een doelpunt, blijft hij volgens Farioli de eerste keuze in de aanval.

Farioli staat achter Brobbey

Binnen het uur werd Brian Brobbey gewisseld, maar dat had volgens Farioli niets te maken met ontevredenheid. "Ik verwijt Brian helemaal niks", verklaarde de Italiaanse trainer tegenover De Telegraaf. Farioli benadrukte dat Brobbey goed speelde en dat zijn bijdrage aan het team groot was. "We kunnen het hebben over die gemiste kansen, maar ook over wat hij het team heeft gegeven. Bij alle ballen die hij kreeg, zorgde hij voor impact in het strafschopgebied. Over de hele wedstrijd gezien was zijn optreden positief."

Eerste keuze in de spits

Farioli deed vervolgens een opvallende uitspraak, aldus De Telegraaf: ondanks de komst van Wout Weghorst blijft Brobbey de eerste keus in de aanval van Ajax. "Er is geen enkele discussie. Brian is onze nummer negen, ook de nummer negen van het nationale elftal, en een belangrijke speler voor zowel het team als de club."