Go Ahead Eagles klimt naar zevende plek na knappe 0-1 zege op FC Groningen

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 16:35
6037231487432114998
Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag een belangrijke 0-1 overwinning geboekt in de Eredivisie tegen FC Groningen. Een doelpunt van Oliver Edvardsen in de tweede helft bleek genoeg voor de drie punten. Met deze zege klimt de ploeg uit Deventer naar de zevende plaats op de ranglijst, terwijl FC Groningen zakt naar de achtste plek.
Groningen-trainer Dennis van der Ree verraste met een opstelling waarin maar liefst zeven spelers uit de eigen provincie stonden. Wouter Prins, die de geschorste Marvin Peersman verving, speelde samen met Thijmen Blokzijl, Leandro Bacuna, Luciano Valente, Jorg Schreuders, Thom van Bergen en Romano Postema.
Hoewel de thuisploeg aanvankelijk het initiatief nam, was de eerste grote kans voor de bezoekers. Na balverlies van Valente verscheen Oliver Antman oog in oog met Groningen-doelman Etienne Vaessen, maar de aanvaller schoot over. Even later leek Postema de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel na tussenkomst van de VAR.
In de tweede helft nam Go Ahead Eagles het heft in handen en creëerde het meerdere kansen. Vaessen hield zijn ploeg nog in de wedstrijd met knappe reddingen, maar kon niet voorkomen dat Edvardsen in de 75e minuut de winnende treffer maakte. Na een schot van Finn Stokkers dat werd gekeerd, tikte Edvardsen van dichtbij binnen.
Groningen wist in de slotfase geen vuist meer te maken, terwijl Go Ahead nog dichtbij een tweede treffer kwam via opnieuw Edvardsen, die dit keer de paal trof.