Feyenoord boekt eerste Champions League-zege na spektakelstuk tegen Girona (2-3)

Nieuws
woensdag, 02 oktober 2024 om 20:43
feyenoord komt op gelijke hoogte door klungelige eigen goal girona
Feyenoord heeft woensdagavond zijn eerste overwinning in de groepsfase van de Champions League behaald. De Rotterdammers rekenden in een spectaculaire wedstrijd af met Girona fc: 2-3. Het duel in het Estadi Montilivi kende vijf doelpunten, waarvan twee eigen goals, twee gemiste strafschoppen en negen gele kaarten.
Na de kansloze 0-4 nederlaag tegen Bayer Leverkusen had Feyenoord iets recht te zetten. Trainer Brian Priske voerde één wijziging door in zijn basiself: Hugo Bueno verving Gijs Smal als linksback. Vanaf het eerste fluitsignaal golfde het spel op en neer, met kansen aan beide kanten.

Eerste helft vol hoogtepunten

Girona begon sterk en zette Feyenoord meteen onder druk. Thomas Beelen ging al snel in de fout, maar Timon Wellenreuther redde op de inzet van Viktor Tsygankov. In de 19e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Hugo Bueno tikte de bal ongelukkig voor de voeten van David López, die eenvoudig de 1-0 binnenschoot.
Feyenoord liet zich niet uit het veld slaan en antwoordde snel. Vier minuten later werd een vrije trap van Igor Paixão door Yangel Herrera in eigen doel gewerkt: 1-1. De Rotterdammers kregen vertrouwen en namen in de 33e minuut de leiding. Antoni Milambo scoorde na een goede pass van aanvoerder Quinten Timber: 1-2.
Vlak voor rust kreeg Feyenoord de kans om de voorsprong uit te breiden. De bal ging op de stip na een overtreding op Timber. Ayase Ueda zag zijn strafschop echter gekeerd worden door doelman Paulo Gazzaniga, waardoor de stand 1-2 bleef bij rust.

Spanning tot het laatste fluitsignaal

In de tweede helft bleef het duel enerverend. Ueda miste opnieuw een grote kans om de voorsprong te vergroten. Girona drong aan en dacht in de 50e minuut de gelijkmaker te scoren via David Hancko, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van Donny van de Beek.
Na 66 minuten kreeg Girona een uitgelezen kans op de gelijkmaker toen Wellenreuther een strafschop veroorzaakte na een overtreding op Bryan Gil. De Duitse doelman maakte zijn fout goed door de penalty van Bojan Miovski te stoppen.
Toch kwam Girona in de 73e minuut op gelijke hoogte. Van de Beek scoorde zijn eerste goal in ruim twee jaar tijd na een voorzet van Arnaut Danjuma: 2-2. Feyenoord toonde veerkracht en pakte drie minuten later opnieuw de voorsprong. Een voorzet van David Hancko werd door Ladislav Krejci in eigen doel gewerkt: 2-3.
In de spannende slotfase hield Feyenoord stand, mede dankzij een knappe redding van Wellenreuther op een kopbal van Cristhian Stuani. De Rotterdammers sleepten zo hun eerste overwinning in de Champions League binnen, een welkome opsteker voor trainer Brian Priske.