Girona evenaart Champions League-record eigen doelpunten na verlies tegen Feyenoord

Nieuws
woensdag, 02 oktober 2024 om 22:41
copyright proshots 26375128 large
Girona heeft woensdagavond tijdens het Champions League-duel tegen Feyenoord een opmerkelijk record geëvenaard. De Spaanse ploeg scoorde twee eigen doelpunten in de 2-3 nederlaag, waardoor ze nu het record delen voor de meeste eigen goals door een team in één Champions League-wedstrijd.

Wedstrijdverloop

Het duel in het Estadi Montilivi begon veelbelovend voor Girona. De thuisploeg nam de leiding, maar het tij keerde snel toen middenvelder Yangel Herrera de bal ongelukkig in het eigen doel werkte, wat Feyenoord op gelijke hoogte bracht. Later in de wedstrijd zorgde verdediger Ladislav Krejci met een tweede eigen doelpunt voor de definitieve overwinning van de Rotterdammers, nadat Donny van de Beek namens Girona de stand op 2-2 had gebracht.

Evenaring van een ongewenst record

Door deze twee eigen doelpunten heeft Girona nu in totaal drie eigen goals in dit Champions League-seizoen, aangezien ze in hun eerste wedstrijd tegen Paris Saint-Germain ook al een eigen treffer noteerden. Hiermee evenaren ze het record dat eerder door Fenerbahçe werd gevestigd in het seizoen 2007-2008, volgens statistiekenbureau Opta.

Uniek duel met gemiste strafschoppen

De wedstrijd tussen Girona en Feyenoord was niet alleen bijzonder vanwege de eigen doelpunten. Beide teams misten namelijk ook een strafschop. Eerst zag Ayase Ueda zijn penalty voor Feyenoord gestopt worden, later faalde Bojan Miovski namens Girona vanaf elf meter. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Champions League dat in één wedstrijd zowel twee eigen goals worden gescoord als twee strafschoppen worden gemist.

Wat betekent dit voor Girona?

Na twee nederlagen in de Champions League staat Girona er niet goed voor in de groepsfase. De Spaanse club zal hopen op betere resultaten in de volgende wedstrijden om nog kans te maken op overwintering in Europa. Hun volgende uitdaging is op 22 oktober, wanneer ze het opnemen tegen Slovan Bratislava.

Volgende wedstrijden

  • Girona speelt op 6 oktober thuis tegen Athletic Bilbao in La Liga.
  • Feyenoord ontvangt op 6 oktober FC Twente in de Eredivisie.