Feyenoord met wijzigingen tegen Girona: Bueno in de basis voor cruciaal Champions League-duel

Nieuws
woensdag, 02 oktober 2024 om 17:51
xxx
Feyenoord speelt woensdagavond een belangrijk Champions League-duel tegen het Spaanse Girona. Na een teleurstellende start in zowel de competitie als Europa, hopen de Rotterdammers zich in Spanje te herpakken. Trainer Brian Priske heeft besloten Hugo Bueno in de basisopstelling te zetten, waardoor Gijs Smal plaatsneemt op de bank. Dit is de enige wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen NEC afgelopen weekend.
De wedstrijd begint om 18:45 uur in het Estadi Montilivi en is live te volgen via Ziggo Sport. Timon Wellenreuther verdedigt het doel van Feyenoord. De verdediging bestaat uit Jordan Lotomba, Thomas Beelen, Dávid Hancko en Hugo Bueno. Op het middenveld staan Hwang In-beom, Antoni Milambo en aanvoerder Quinten Timber. De aanvalslinie wordt gevormd door Ibrahim Osman, Ayase Ueda en Igor Paixão.
Feyenoord kende een moeilijke start in de Champions League met een zware 0-4 nederlaag tegen Bayer Leverkusen. Ook in de Eredivisie loopt het nog niet naar wens; na het 1-1 gelijkspel tegen NEC bedraagt de achterstand op koploper PSV elf punten, hoewel de inhaalwedstrijd tegen Ajax nog gespeeld moet worden.

Priske onder druk

De druk op trainer Brian Priske neemt toe, en een overwinning op Girona is noodzakelijk om het tij te keren. "Begrijp me niet verkeerd, niemand wil met 0-4 verliezen, maar we moeten niet alleen naar het resultaat kijken," aldus Priske. "Het spel was bij vlagen niet slecht. Onze fouten werden genadeloos afgestraft, maar er waren ook goede momenten." Hij benadrukt dat zijn team consistenter moet presteren: "We hebben de kwaliteit, maar die moet er nu negentig minuten lang uitkomen."

Blessures en afwezigen

Feyenoord mist nog steeds een aantal belangrijke spelers. Quilindschy Hartman, Calvin Stengs en Santiago Gimenez zijn langdurig geblesseerd en niet beschikbaar. Bart Nieuwkoop is op de weg terug van een blessure, maar komt voor het duel met Girona nog te vroeg. Priske hoopt hem zondag tegen FC Twente weer te kunnen inzetten.
Aan de kant van Girona ontbreekt Daley Blind. De voormalig Ajacied liep afgelopen weekend tegen Celta de Vigo (1-1) een kuitblessure op en staat naar verwachting een maand aan de kant. Ook Oriol Romeu mist het duel vanwege een spierblessure.

Opstellingen:

Girona: Gazzaniga; Arnau, David López, Krejci, Miguel Gutiérrez; Yangel Herrera, Donny van de Beek; Viktor Tsygankov, Iván Martín, Bryan Gil; Bojan Miovski.
Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Bueno; Hwang, Milambo, Timber; Osman, Ueda, Paixão.