Feyenoord lijdt opnieuw puntenverlies na late gelijkmaker tegen NEC: 1-1

Nieuws
zaterdag, 28 september 2024 om 20:53
download 3
Feyenoord heeft zaterdagavond voor de vierde keer in zes wedstrijden punten verspeeld in de Eredivisie. In een teleurstellend duel tegen NEC Nijmegen wist de ploeg van Brian Priske pas in de 88ste minuut een gelijkmaker te forceren, dankzij een fout van NEC-doelman Robin Roefs. Jordan Lotomba scoorde de gelijkmaker voor de Rotterdammers, die eerder op achterstand kwamen door een doelpunt van Sontje Hansen. Het eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Feyenoord komt niet op gang

Feyenoord, dat het zonder geblesseerde spits Santiago Gimenez moest doen, startte met Ayase Ueda in de punt van de aanval. Ondanks veel balbezit in de eerste helft, wisten de Rotterdammers nauwelijks kansen te creëren. Een zwakke uittrap van NEC-keeper Roefs bood Feyenoord nog de kans op de openingstreffer, maar Ueda kon de bal net niet goed controleren, waardoor de kans verloren ging.
Het was NEC dat verrassend de leiding nam in de 35ste minuut. Thomas Beelen verloor de bal aan Sontje Hansen, die na een knappe dribbel doelman Timon Wellenreuther in de korte hoek verschalkte: 1-0.

Feyenoord zet aan, maar komt laat op gang

Na rust kwam Feyenoord zwak uit de kleedkamer en ontsnapte het zelfs aan een grotere achterstand toen Koki Ogawa de paal raakte na balverlies van Quinten Timber. NEC kreeg vervolgens nog een aantal mogelijkheden via Ogawa, maar Feyenoord wist de schade beperkt te houden.
In de slotfase drong Feyenoord meer aan, maar grote kansen bleven uit. Dávid Hancko was gevaarlijk met een kopbal uit een hoekschop, maar Roefs keerde zijn inzet knap. Toch ging het voor NEC in de 88ste minuut mis. Roefs liet een lage voorzet van Anis Hadj Moussa los, waarna Jordan Lotomba van dichtbij de bal in het doel tikte: 1-1.

Ogawa raakt opnieuw de paal

In de blessuretijd kreeg NEC nog de kans om alsnog de overwinning te pakken. Een kopbal van Bram Nuytinck werd nog gekeerd door Wellenreuther, en uit de daaropvolgende corner kopte Ogawa opnieuw tegen de paal. Feyenoord ontsnapte zo aan een nederlaag, maar het 1-1 gelijkspel voelt als een teleurstelling.
Met dit resultaat blijft Feyenoord op de vijfde plaats in de Eredivisie staan, met slechts twee overwinningen uit zes wedstrijden. NEC blijft in de middenmoot staan. Woensdag wacht voor Feyenoord een belangrijk Champions League-duel tegen Girona.