Liverpool pakt koppositie in Premier League na moeizame 1-2 zege op Wolverhampton

Nieuws
zaterdag, 28 september 2024 om 20:37
ibrahima konate liverpool fc 280924
Liverpool heeft zaterdagavond optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Manchester City en is de nieuwe koploper in de Premier League. Onder leiding van trainer Arne Slot wonnen The Reds met 1-2 van Wolverhampton Wanderers, dankzij een rake strafschop van Mohamed Salah. Hoewel Liverpool het moeilijk had tegen een energiek Wolverhampton, gingen de drie punten mee naar Anfield.

Liverpool grijpt koppositie na misstap van Manchester City

Liverpool wist dat het bij een zege op Wolverhampton de koppositie kon overnemen van Manchester City, dat eerder op de dag met 1-1 gelijkspeelde tegen Newcastle United. De ploeg van Arne Slot kende echter geen gemakkelijke avond op Molineux. Wolverhampton begon scherp en zette de bezoekers onder druk, met name via Matheus Cunha en Mario Lemina.
Toch kwam Liverpool vlak voor rust op voorsprong. Diogo Jota gaf een perfecte voorzet op de mee opgekomen verdediger Ibrahim Konaté, die knap raak kopte: 0-1. Het leek een comfortabele voorsprong voor Liverpool, maar na rust ging het al snel mis.

Wolverhampton komt terug, Salah beslist het duel

In de 50e minuut werd Liverpool verrast door Wolverhampton. Ibrahim Konaté liet zich eenvoudig de bal afpakken door voormalig FC Groningen-spits Jørgen Strand Larsen, waarna de bal via invaller Carlos Forbs bij Rayan Aït-Nouri belandde, die de gelijkmaker binnen schoot: 1-1.
Lang konden The Wolves echter niet genieten van de gelijkmaker. Vijf minuten later trok Nelson Semedo Jota onhandig naar de grond in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter een penalty gaf aan Liverpool. Mohamed Salah faalde niet vanaf elf meter en bracht de bezoekers weer op voorsprong: 1-2.

Liverpool houdt stand in slotfase

Wolverhampton probeerde daarna terug te vechten en Carlos Forbs was dichtbij de gelijkmaker, maar Konaté blokkeerde zijn schot op het laatste moment. In de slotfase bracht Slot Cody Gakpo binnen de lijnen, maar de Oranje-international kon niet veel uitrichten in de beperkte speeltijd.
Liverpool behield de voorsprong en bleef daardoor aan kop van de Premier League met vijftien punten uit zes wedstrijden. Wolverhampton zakt door de nederlaag naar de laatste plaats in de competitie, met slechts één punt uit zes duels.