Matthijs de Ligt: "Erik ten Hag blijft rustig ondanks toenemende druk bij Manchester United"

Nieuws
woensdag, 02 oktober 2024 om 14:01
sei221577460
Matthijs de Ligt heeft geen verandering gemerkt in de werkwijze van Erik ten Hag, ondanks de toenemende druk op de positie van de manager bij Manchester United. De Nederlandse verdediger gaf na de teleurstellende 0-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur aan dat Ten Hag zijn spelers nog steeds weet te motiveren en kalm blijft onder de huidige omstandigheden.
"We hebben natuurlijk niet veel punten gehaald, en dat zie je terug in het zelfvertrouwen van iedereen. Zelfvertrouwen is cruciaal in het voetbal," zei De Ligt in een interview met Viaplay. "We hebben veel nieuwe spelers, en dat vraagt tijd om aan elkaar te wennen, maar bij een club als United heb je die tijd niet. Je moet er meteen staan."
Ten Hag, die eerder succesvol samenwerkte met De Ligt bij Ajax, lijkt volgens de verdediger onveranderd te blijven in zijn benadering. "Hij blijft rustig en doet nog steeds dezelfde dingen. Hij kan ons nog steeds motiveren," aldus De Ligt. "Voetbal kan je kant opvallen, maar momenteel valt het vaak de verkeerde kant op voor ons."
De Ligt benadrukte dat, ondanks de tegenvallende resultaten, het team zich blijft focussen op de komende wedstrijden, te beginnen met het uitduel tegen FC Porto.