Harry Kane leidt Bayern München naar historische 9-2 zege op Dinamo Zagreb

Nieuws
dinsdag, 17 september 2024 om 23:18
160924 harry kane of bayern munich looks on 1920jpg
Bayern München heeft dinsdagavond een historisch begin gemaakt aan het nieuwe Champions League-seizoen door Dinamo Zagreb met maar liefst 9-2 te verslaan. Harry Kane was de grote uitblinker met vier doelpunten en passeerde daarmee Wayne Rooney als Engelse topscorer in de Champions League.
De wedstrijd begon veelbelovend voor de Duitsers. Na een kwartier leek Serge Gnabry de score te openen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later kreeg Bayern een strafschop na een overtreding op Aleksandar Pavlovic. Kane benutte de penalty feilloos en evenaarde daarmee het record van Rooney.
De 2-0 was een pareltje. Jamal Musiala legde de bal met de borst klaar voor Raphaël Guerreiro, die met een harde volley in de linkerhoek raak schoot. Michael Olise kopte vlak voor rust de 3-0 binnen na een perfecte corner van Joshua Kimmich, waardoor Dinamo met een flinke achterstand de kleedkamer opzocht.
Dinamo Zagreb kwam sterk uit de startblokken in de tweede helft. Binnen enkele minuten brachten Bruno Petkovic en Takuya Ogiwara de stand terug naar 3-2, wat voor enige nervositeit zorgde bij het Bayern-publiek. Kane nam echter snel weer afstand door de 4-2 binnen te schieten na een strakke aanval.
Kane completeerde zijn hattrick vanaf de strafschopstip na hands van een Dinamo-verdediger. Olise maakte zijn tweede van de avond na opnieuw uitstekend voorbereidend werk van Musiala. In de slotfase dikten Leroy Sané en Leon Goretzka de score verder aan tot een ongekende 9-2.
Met deze indrukwekkende zege en het verbreken van het Engelse doelpuntenrecord door Kane, begint Bayern München het Champions League-seizoen op indrukwekkende wijze. Komende zaterdag gaat de focus op de Bundesliga, waar een uitwedstrijd tegen Werder Bremen wacht.