Feyenoord presenteert recordomzet en winst: Champions League deelname betaalt zich uit

Nieuws
woensdag, 09 oktober 2024 om 15:56
aa1rxdl3
Feyenoord heeft woensdagmiddag de jaarcijfers over het boekjaar 2023/24 gepresenteerd. De Rotterdammers noteren een nettowinst van 9,5 miljoen euro. Dat is het op één na beste resultaat uit de clubgeschiedenis.

Succesvol Seizoen voor Feyenoord

Feyenoord beleefde na het kampioenschap in 2023 opnieuw een succesvol seizoen. Onder leiding van Arne Slot werd de KNVB Beker gewonnen en de tweede plek behaald in de Eredivisie, waarmee de Rotterdammers zich plaatsten voor de hoofdfase van de Champions League. Het was voor het eerst in zes jaar dat de club deelnam aan het lucratieve miljardenbal. Deze prestaties leidden tot een aanzienlijke omzetgroei en versterkten de financiële positie van de club.

Groeiende Omzet en Operationeel Resultaat

Dankzij het sportieve succes zag Feyenoord de omzet groeien met 27 procent ten opzichte van het voorgaande seizoen, tot een bedrag van 126 miljoen euro. 'Dit dankzij fors hoger prijzengeld vanuit de UEFA, maar ook door groei in overige omzetcategorieën zoals partnerships en ticketing', lichtte de club toe. Het operationeel resultaat kwam uit op 13,5 miljoen euro, een miljoen euro meer dan dat concurrent PSV aan winst boekte.
Daarnaast realiseerde Feyenoord op transfergebied de nodige opbrengsten. Orkun Kökcü vertrok voor 25 miljoen euro naar Benfica, terwijl ook Danilo Pereira en Javairo Dilrosun voor respectievelijk 6,3 miljoen en 4,6 miljoen euro vertrokken naar Rangers FC en Club América.

Rooskleurige Toekomst voor Feyenoord

Over de nabije toekomst is Feyenoord hoopvol gestemd. De Rotterdammers spelen immers opnieuw Champions League-voetbal. Daarnaast zijn met de verkopen van Mats Wieffer (Brighton) en Lutsharel Geertruida (RB Leipzig) opnieuw 'aanzienlijke transferresultaten' behaald. 'Het nettoresultaat zal naar verwachting opnieuw positief zijn', aldus de club. De verwachting is dat de extra inkomsten opnieuw zullen worden geïnvesteerd in het versterken van de selectie, de Academy en het vrouwenvoetbal.

Investeringen in Toekomstige Groei

Pieter Smorenburg, financieel directeur van Feyenoord, duidt de cijfers. 'De groei die is ingezet in de afgelopen jaren is krachtig voortgezet. De extra inkomsten zijn voor het overgrote deel besteed aan het behoud van en verdere versterking van de selectie, de Academy en het vrouwenvoetbal. Ook is er gericht geïnvesteerd in de rest van de organisatie en nieuwe ontwikkelingen, zoals de lancering van Feyenoord ONE, onze eigen streamingdienst. Dit alles is gericht op verdere waardecreatie.'
Feyenoord verwacht ook in het lopende boekjaar zwarte cijfers te schrijven, mede dankzij de transfers van Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida en de hernieuwde deelname aan de Champions League, die dit seizoen bovendien is uitgebreid.