Fitz-Jim trots op Ajax na 4-0 overwinning: 'Dit kan mijn doorbraakseizoen worden'

Nieuws
donderdag, 26 september 2024 om 23:48
4a57ab7f 1ecf 4038 ab48 e145101768be
Kian Fitz-Jim is zeer tevreden met de 4-0 zege van Ajax op Besiktas in de Europa League. De 21-jarige middenvelder opende de score en speelde een sterke wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. Na afloop van de wedstrijd benadrukt hij hoe belangrijk het is om scherp te blijven en geeft hij aan dat hij dit seizoen bezig is met verdere ontwikkeling van zijn aanvallende spel.
"Het voelde heel goed," zegt Fitz-Jim tegenover Ziggo Sport. "Het team speelde goed, eigenlijk ging alles tijdens deze wedstrijd zoals gehoopt." Hij wijst erop dat Ajax vaak beter voor de dag komt in de Johan Cruijff ArenA, wat volgens hem ook deze avond het geval was. "In de ArenA zijn we altijd wat beter, dat zou eigenlijk niet zo moeten zijn, maar het is wel zo."

Aanpassingen in zijn spel

Fitz-Jim vertelde dat hij extra aandacht besteedt aan zijn positie op het veld. Samen met assistent-trainer Daniele Cavalletto had hij beelden van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles teruggekeken. "In dat duel zwierf ik meer rond de zestien meter, maar tegen Besiktas kwam ik vaker in de box," legt hij uit. "Dat moet ik blijven doen, het past wel bij me."

Ambities voor dit seizoen

Fitz-Jim hoopt dat dit seizoen zijn doorbraakjaar wordt bij Ajax. "Dat gevoel heb ik nu ook. Ik moet dit volhouden en nog beter en dominanter worden. De club, de trainer en mijn teamgenoten geven me het vertrouwen dat ik nodig heb," sluit hij af.