Tevreden Farioli benadrukt mentale scherpte na 4-0 zege Ajax op Besiktas

Nieuws
donderdag, 26 september 2024 om 23:55
1000003550
Francesco Farioli is blij met het spel van Ajax na de overtuigende 4-0 overwinning op Besiktas in de Europa League, maar blijft nuchter. De trainer benadrukt dat de ploeg zich snel moet herstellen voor de volgende wedstrijd tegen RKC Waalwijk en wijst op de mentale uitdaging die daarbij komt kijken.
"Het was een fantastische avond," zei Farioli na afloop tegen Ziggo Sport. "De sfeer was geweldig, vooral in de laatste tien minuten toen alle supporters stonden te springen. We hebben 90 minuten goed gespeeld en veel kansen gecreëerd, maar er zijn altijd dingen die beter kunnen."

Waarschuwing voor mentale focus

Ondanks de feestelijke stemming na de derde goal van Mika Godts, blijft Farioli voorzichtig. "Soms moet je momenten vieren, maar nu moeten we ons direct voorbereiden op de volgende uitdaging," zegt hij. "Vorig jaar verloren we vaak na Europese wedstrijden. Dit seizoen moeten we niet alleen fysiek, maar vooral mentaal scherp blijven om ook in de Eredivisie fris voor de dag te komen."
Ajax wil deze sterke lijn voortzetten in de Europa League en moet zich nu richten op de uitwedstrijd tegen Slavia Praag volgende week. Maar eerst wacht zondag de confrontatie met RKC Waalwijk, waar Farioli zijn team opnieuw wil zien presteren.