Galatasaray geeft riante voorsprong weg en speelt teleurstellend gelijk tegen RFS

Nieuws
donderdag, 03 oktober 2024 om 20:53
https static
Galatasaray heeft zichzelf donderdagavond in verlegenheid gebracht tijdens hun Europa League-wedstrijd tegen het Letse FC RFS. Ondanks een 0-2 voorsprong, dankzij doelpunten van Dries Mertens en Yunus Akgün, wist de Turkse ploeg het niet over de streep te trekken en eindigde de wedstrijd in een teleurstellend 2-2 gelijkspel. Janis Ikaunieks en Lasha Odisharia bezorgden RFS met hun treffers een verrassend punt.

Voorsprong door Mertens en Akgün

Trainer Okan Buruk miste een aantal belangrijke spelers, waaronder Hakim Ziyech door een blessure en Fernando Muslera wegens een schorsing. Toch startten enkele grote namen zoals Mauro Icardi, Lucas Torreira en Dries Mertens wel in de basis. Galatasaray begon sterk en wist al snel de leiding te nemen. Na een goede actie van Yunus Akgün op de rechterkant verlengde Mertens een kopbal van Icardi in het doel: 0-1.
Nog voor rust verdubbelde Galatasaray de voorsprong. Een pass van Davinson Sánchez belandde bij Akgün, die de bal koel langs de uitkomende doelman Fabrice Ondoa plaatste: 0-2.

Comeback RFS in de tweede helft

Net voor rust kwam RFS onverwacht terug in de wedstrijd. Na een snelle counteraanval scoorde Ikaunieks in de rebound na een redding van Galatasaray-doelman Günay Güvenç: 1-2. Vlak na de rust volgde de gelijkmaker. Een kopbal van Ikaunieks belandde tegen de lat, waarna Odisharia de bal in de bovenhoek werkte: 2-2.
Galatasaray probeerde in de slotfase nog een overwinning te forceren, maar de ploeg van Buruk slaagde er niet in om opnieuw op voorsprong te komen. Het resultaat is een teleurstellend gelijkspel voor de Turkse grootmacht.