Liverpool boekt eerste Champions League-thuiszege onder Arne Slot met 2-0 overwinning op Bologna

Nieuws
woensdag, 02 oktober 2024 om 22:55
2024 10 02t203938z 1017561530 up1eka21le1bj rtrmadp 3 soccer champions liv bol report
Arne Slot heeft zijn eerste Champions League-thuiswedstrijd als manager van Liverpool succesvol afgesloten. De ploeg won met 2-0 van Bologna, waarbij Alexis Mac Allister en Mohamed Salah de doelpunten voor hun rekening namen. Met deze overwinning is Slot de eerste Liverpool-manager in de geschiedenis die acht van zijn eerste negen wedstrijden wint, maar het duel was niet zonder spanning.

Mac Allister opent de score na sterke start

Liverpool begon sterk op Anfield en nam na 12 minuten de leiding. Mohamed Salah leverde een perfecte lage voorzet vanaf de rechterkant, die door Alexis Mac Allister van dichtbij in het doel werd gewerkt. De thuisploeg leek daarmee op weg naar een comfortabele avond, maar Bologna gaf zich niet zomaar gewonnen.

Afgekeurde goals en kansen voor Bologna

Beide teams zagen goals afgekeurd worden wegens buitenspel. Thijs Dallinga dacht Bologna op gelijke hoogte te brengen, maar zijn treffer werd terecht geannuleerd. Ook Darwin Núñez zag zijn doelpunt voor Liverpool worden afgekeurd vanwege buitenspel.
Bologna, dat voor het eerst in de Champions League speelt, zette Liverpool flink onder druk. Dan Ndoye raakte de paal en een fout van Trent Alexander-Arnold leidde bijna tot een doelpunt voor de bezoekers, maar Kacper Urbanski werd gestopt door een uitstekende redding van Alisson Becker.

Salah bezegelt de overwinning

In de tweede helft bleef Bologna kansen creëren, waarbij Alisson opnieuw een heldenrol speelde. De Braziliaanse doelman redde een hard schot van Riccardo Orsolini en Urbanski schoot vanuit een veelbelovende positie over.
Liverpool stelde de overwinning uiteindelijk veilig in de 78e minuut. Mohamed Salah ontving de bal aan de rechterkant, kapte naar binnen en schoot de bal prachtig met zijn linkerbeen in de verre hoek. Dit was zijn 49e Champions League-doelpunt, waarmee hij zijn reputatie als topschutter in Europa verstevigde.