Girona treft maximale veiligheidsmaatregelen voor komst van Feyenoord-fans in Champions League

Nieuws
donderdag, 26 september 2024 om 14:47
large fd7692ea 893b 42f1 83dc e4e9085e3ca2
De gemeenteraad van Girona bereidt zich voor op verhoogde veiligheidsmaatregelen in aanloop naar het Champions League-duel tegen Feyenoord, zo meldt het lokale Cadena SER. Volgende week woensdag treffen de Spaanse en Nederlandse clubs elkaar in het Estadi Montilivi, en Girona ziet Feyenoord als 'de meest problematische club' die in de groepsfase van de Champions League langskomt.
Om de veiligheid in de stad te waarborgen, worden er verschillende stappen ondernomen. Zo wordt de toegang tot het bosrijke gebied nabij het stadion verboden, zodat fans zonder kaartje de wedstrijd niet buiten het stadion kunnen volgen. Daarnaast overweegt de gemeenteraad tijdelijke sluitingen van horecagelegenheden, zoals de bar van de Universiteit van Girona, en worden extra politieagenten ingezet in het stadscentrum om alles in goede banen te leiden.

Feyenoord gezien als probleemclub

Hoewel Girona later ook clubs als Slovan Bratislava, Liverpool, en Arsenal ontvangt, wordt Feyenoord beschouwd als de club met de meest problematische aanhang. De zorgen richten zich vooral op Feyenoord-fans zonder tickets die naar Spanje zullen afreizen. Voor de vijfhonderd Feyenoord-supporters die wel een kaartje hebben voor het uitvak in Estadi Montilivi, maakt de gemeenteraad zich minder zorgen.
Om de lokale bevolking voor te bereiden, worden er in bars, restaurants en winkels folders uitgedeeld die waarschuwen voor de komst van Feyenoord-fans. De politie in Girona heeft extra maatregelen aangekondigd om mogelijke problemen te voorkomen, waaronder het sluiten van bepaalde locaties en meer politie-inzet.

Achtergrond van het duel

Feyenoord verloor hun eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen met 0-4 van Bayer Leverkusen in De Kuip, terwijl Girona FC nipt onderuitging tegen Paris Saint-Germain met 1-0. Het komende duel in Spanje is voor beide clubs een belangrijke kans om zich te herpakken in de groepsfase van het prestigieuze toernooi.