Hans Kraay jr.: 'Ihattaren moet leren van Klaassen voor succesvolle comeback'

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 11:05
1000003495
Hans Kraay jr. adviseert Mohamed Ihattaren om eens een kop koffie te drinken met Davy Klaassen, zo schrijft hij in zijn column in Voetbal International. De analist ziet in de Ajacied de 'volledige tegenpool' van de RKC-speler en denkt dat Ihattaren veel van Klaassen kan leren.
Het gaat Kraay vooral om het behouden van fanatisme en het accepteren van een rol als wisselspeler, of zoals hij het noemt: 'het goed op twaalf kunnen spelen'. "Ihattaren is eigenlijk de volledige tegenpool van Klaassen. Zelfs als hij op de bank zit, komt hij als eerste zo fanatiek als wat het veld op in de Johan Cruijff Arena voor de warming-up. Alsof hij de WK-finale als basisspeler moet spelen. Misschien mag ik het niet zeggen, maar ik vind het een geweldige jongen. Ga snel eens een bakkie doen met Klaassen," geeft Kraay als advies aan Ihattaren.
Kraay hoopt dat de overstap naar RKC de loopbaan van Ihattaren nieuw leven inblaast. "Laat dat nu ook gebeuren. Kom op Mo, word weer de voetballende Mo’tje! En luister naar de goede raad van de mensen om je heen, ook van je psychiater Bram Bakker, maar alleen als hij zich niet met voetbal bemoeit en onzin verkondigt door te zeggen dat je binnen een half jaar in Oranje kunt spelen. Daar moet je vooral niet naar luisteren."