Officieel: Emotioneel afscheid: Raphaël Varane stopt met voetbal na nieuw blessureleed

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 10:46
1000003488
Raphaël Varane heeft besloten zijn voetbalcarrière te beëindigen. De 31-jarige Franse verdediger deelde dit emotionele nieuws via Instagram. Na opnieuw langdurig geblesseerd te zijn geraakt bij zijn huidige club Como, heeft hij ervoor gekozen zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.
Verschillende Franse media en journalist Fabrizio Romano meldden dinsdagavond al dat Varane overwoog te stoppen. Woensdagochtend bevestigde hij het nieuws zelf. Deze zomer vertrok Varane transfervrij bij Manchester United om een nieuw avontuur aan te gaan bij het Italiaanse Como, onder leiding van zijn oude vriend Cesc Fàbregas.
Maar het noodlot sloeg meteen toe. In zijn eerste wedstrijd voor Como moest Varane na slechts 23 minuten het veld verlaten met een spierblessure. Voor iemand met een geschiedenis van blessures was dit een zware klap. Het heeft hem doen beseffen dat het tijd is om afscheid te nemen van het profvoetbal. Zijn contract bij Como zal worden ontbonden.
Het is een abrupt en verdrietig einde van een schitterende carrière. Varane brak door bij RC Lens en maakte in 2011 de droomtransfer naar Real Madrid. In Spanje groeide hij uit tot een van de beste verdedigers ter wereld. Hij won er onder meer vier keer de Champions League en drie keer het kampioenschap. Met het Franse nationale team beleefde hij zijn hoogtepunt door in 2018 wereldkampioen te worden.
In 2021 maakte hij de overstap naar Manchester United, maar ook daar werd hij geteisterd door blessures. Een aanhoudende knieblessure heeft hem nu doen besluiten om te stoppen. Ondanks alles kan Varane terugkijken op een indrukwekkende loopbaan vol prijzen en onvergetelijke momenten.
In een emotioneel bericht op Instagram schrijft Varane: "Ze zeggen dat aan alle goede dingen een einde komt. In mijn carrière heb ik zoveel uitdagingen aangegaan en kansen gegrepen die onmogelijk leken. Ik heb ongelooflijke emoties beleefd en momenten meegemaakt die een leven lang meegaan."
Hij vervolgt: "Ik houd mezelf aan de hoogste standaard en wil sterk vertrekken, niet vasthouden aan iets wat voorbij is. Het vergt veel moed om naar je hart en instinct te luisteren. Ik ben al duizend keer gevallen en weer opgestaan, maar nu is het tijd om mijn schoenen aan de wilgen te hangen."
Varane bedankt iedereen die hem heeft gesteund: "Ik heb genoten van elke minuut, van Lens tot Madrid, Manchester en het nationale team. Ik heb elk shirt met trots gedragen en gevochten voor mijn clubs, mijn land, mijn teamgenoten en natuurlijk de fans."
"Voetbal op het hoogste niveau is een ongelooflijke ervaring. Het test je lichaam en geest tot het uiterste. De emoties die we voelen zijn ongeëvenaard. Als atleten zijn we nooit tevreden, we willen altijd meer. Dat is wat ons drijft."
Hij sluit af met: "Ik heb meer bereikt dan ik ooit had durven dromen. Naast alle prijzen ben ik er trots op dat ik altijd trouw ben gebleven aan mijn principes. Ik hoop dat ik jullie allemaal trots heb gemaakt. En zo begint een nieuw leven buiten het veld. Ik blijf betrokken bij Como, maar dan zonder voetbalschoenen en scheenbeschermers. Daarover vertel ik binnenkort meer. Voor nu: aan alle supporters, teamgenoten, trainers en stafleden, bedankt dat jullie deze reis zo speciaal hebben gemaakt. Bedankt, voetbal. Met liefde, Rapha."