Owen Wijndal ziet Galatasaray-transfer afketsen en grijpt nieuwe kans bij Ajax

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 12:34
owen wijndal ajax amsterdam 2024 1723896353 145364
Owen Wijndal had afgelopen zomer de kans om naar Galatasaray te vertrekken, meldt het AD. De linksback mocht van Ajax vertrekken, maar een transfer ging uiteindelijk niet door.
Wijndal maakte in 2022 de overstap van AZ naar Ajax voor tien miljoen euro, maar hij heeft zijn vorm uit Alkmaar niet kunnen hervinden. Zijn moeizame start bij Ajax leidde tot een verhuur aan Royal Antwerp, met een optie tot koop. Antwerp besloot deze optie niet te lichten, waardoor Wijndal terugkeerde naar Amsterdam.
Ondanks de verwachtingen dat hij weinig speeltijd zou krijgen, heeft Wijndal na zijn terugkeer toch minuten gemaakt voor Ajax. Aanvankelijk leek hij niet in de plannen van trainer Francesco Farioli voor te komen, en werd hij zelfs teruggezet naar Jong Ajax. Tijdens de transferperiode toonde Galatasaray interesse, maar na het mislopen van een Champions League-ticket viel het contact stil.
Verrassend genoeg kreeg Wijndal afgelopen zaterdag speeltijd tegen Go Ahead Eagles (1-1) en staat hij nu op de radar voor de komende Europa League-wedstrijd tegen Besiktas.