Liverpool keert vroege achterstand om en wint Nederlands getint duel tegen AC Milan

Nieuws
dinsdag, 17 september 2024 om 23:30
gettyimages 2172683476jpg
Op de verjaardag van trainer Arne Slot heeft Liverpool een succesvolle start gemaakt in de Champions League door met 1-3 te winnen van AC Milan. Hoewel The Reds vroeg op achterstand kwamen, wisten ze dankzij doelpunten van onder anderen Virgil van Dijk en een assist van Cody Gakpo de wedstrijd te keren. Ryan Gravenberch had eveneens een belangrijk aandeel in de overwinning.
Liverpool begon met een sterk Nederlands tintje: naast Van Dijk en Gakpo stond ook Gravenberch in de basis. Bij AC Milan verscheen Tijjani Reijnders aan de aftrap. Al na drie minuten kwam Milan op voorsprong toen Christian Pulisic vanaf eigen helft een sprint inzette en koel afrondde in de verre hoek.
Na een kwartier spelen raakte Mohamed Salah de lat namens Liverpool. De gelijkmaker volgde niet veel later toen Ibrahima Konaté uit een vrije trap van Trent Alexander-Arnold raak kopte, nadat doelman Mike Maignan misgreep. Vlak voor rust zette Van Dijk Liverpool op voorsprong door hoog boven de verdediging uit te torenen en binnen te koppen uit een corner van Konstantinos Tsimikas.
In de tweede helft vergrootte Dominik Szoboszlai de marge na een mooie combinatie met Gravenberch en Gakpo, waarbij de Hongaar de voorzet van Gakpo eenvoudig kon binnentikken. Maignan moest geblesseerd het veld verlaten, waardoor debutant Lorenzo Torriani onder de lat kwam te staan. Liverpool kwam niet meer in de problemen en verzekerde zich van drie belangrijke punten.
Met deze overwinning staat Liverpool nu derde op doelsaldo in de Champions League-poule. Over twee weken ontvangt de ploeg van Slot Bologna in eigen huis voor de volgende groepswedstrijd.