Jhon Duran zorgt voor sensationele overwinning van Aston Villa op Bayern München in de Champions League

Nieuws
woensdag, 02 oktober 2024 om 23:07
gettyimages 2176235503
Jhon Duran kwam opnieuw als invaller in het veld en bezorgde Aston Villa een spectaculaire overwinning op Bayern München in een memorabele Champions League-wedstrijd op een uitzinnig Villa Park. De Colombiaanse spits zorgde in de 79e minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgde de ploeg van Unai Emery een verdiende 1-0 zege.
De wedstrijd had een historische lading, aangezien het een herhaling was van de Europacup-finale van 1982, waarin Villa ook won van de Duitse grootmacht. Net als destijds kwam Villa als winnaar uit de bus, met Duran in de hoofdrol.

Duran als beslissende invaller

Duran, die in de 70e minuut het veld betrad voor Ollie Watkins, had slechts negen minuten nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. De 20-jarige aanvaller profiteerde van een fout van Bayern-keeper Manuel Neuer, die te ver uit zijn doel stond. Met een beheerst lobje plaatste Duran de bal in het net en liet hij het thuispubliek in extase achter.

Sterke start voor Aston Villa in de Champions League

Deze overwinning is de tweede opeenvolgende zege voor Aston Villa in hun Champions League-campagne, na hun 3-0 overwinning op Young Boys in Zwitserland. De ploeg van Unai Emery maakt indruk in hun eerste Champions League-seizoen in 41 jaar, en de sfeer in Villa Park was elektrisch.
Het stadion ontplofte al eerder toen Pau Torres in de 22e minuut de bal van dichtbij binnenschoot, maar deze goal werd afgekeurd na tussenkomst van de VAR wegens buitenspel. Het duel bleef daarna een tactisch schaakspel, met weinig kansen voor beide ploegen.

Martinez houdt Kane van scoren

In de slotminuten kreeg Bayern München, met Harry Kane in de spits, nog een grote kans om gelijk te maken. Villa-keeper Emiliano Martinez voorkwam echter de gelijkmaker met een fantastische redding op een schot van Kane in blessuretijd, waarmee hij de overwinning voor zijn ploeg veiligstelde.