Koeman ziet nog geen terugkeer voor Frenkie de Jong en Memphis Depay bij Oranje

Nieuws
maandag, 07 oktober 2024 om 18:21
memphis depay ik wil in elke wedstrijd scoren maar het liefst
Ronald Koeman heeft niet overwogen om Frenkie de Jong op te roepen voor het Nederlands elftal, ondanks het ontbreken van Jerdy Schouten in de definitieve selectie. De bondscoach van Oranje ging daarnaast in op de situatie van Memphis Depay, die momenteel enigszins uit beeld is geraakt door zijn transfer naar Corinthians.

Frenkie de Jong nog niet fit genoeg

Toen verslaggever Jeroen Stekelenburg aan Koeman vroeg of hij De Jong had overwogen als vervanger voor Jerdy Schouten, antwoordde Koeman resoluut: ''Nee, want ik heb Frenkie vorige week nog aan de lijn gehad. Maar die is, met alle respect, nog ver weg.'' De middenvelder van FC Barcelona heeft pas een kwartier gespeeld na zijn blessure en heeft nog tijd nodig om volledig fit te worden en weer in ritme te komen. ''Hij moet nog wel even spelen en ritme krijgen. En honderd procent fit zijn,'' aldus Koeman.

Memphis Depay moet meer laten zien

Koeman kreeg ook de vraag of hij Memphis Depay afgelopen weekend aan het werk heeft gezien bij Corinthians. De bondscoach gaf toe dat hij alleen de eerste helft heeft gezien, omdat het laat was en hij besloot zijn ogen te sluiten. Toch vond hij het een leuke wedstrijd. Over de status van Memphis binnen de selectie zei Koeman: ''De status is dat hij meer moet spelen om in beeld te zijn. En fitter zijn. Ik was blij dat ik de volgende ochtend las dat hij 85 minuten had gespeeld.''
Koeman benadrukte dat Memphis meer moet spelen en goed moet presteren om weer een serieuze optie voor Oranje te worden. Ook zijn fitheid is volgens Koeman een belangrijk punt: ''Hij moet meer spelen, goed spelen en fit zijn.'' Ondanks dat Memphis niet geselecteerd is, houdt Koeman de deur op een kier voor zijn terugkeer bij het Nederlands elftal.

Doorselecteren bij Oranje

Na het EK heeft Koeman gekozen om door te selecteren binnen de Oranje-selectie. Marten de Roon, Daley Blind en Georginio Wijnaldum maken inmiddels geen deel meer uit van de selectie, waardoor er een frisse wind door het team waait. Stekelenburg vroeg zich af of een eventuele terugkeer van Memphis deze frisse wind zou kunnen beïnvloeden, maar Koeman was daar duidelijk over: ''Dat geloof ik niet. Dat is voor mij geen reden om het niet te doen.''
Het blijft duidelijk dat Ronald Koeman hoge eisen stelt aan zijn spelers en dat terugkeer bij Oranje gepaard gaat met het tonen van fitheid en goede prestaties, zowel voor Frenkie de Jong als Memphis Depay.