Liverpool blijft koploper na nipte zege op Crystal Palace: Gakpo levert assist

Nieuws
zaterdag, 05 oktober 2024 om 15:31
jota jpg
Arne Slot heeft zaterdagmiddag met Liverpool ook zijn vierde uitwedstrijd in de Premier League gewonnen. Het kostte tegen Crystal Palace wel onnodig veel moeite, ondanks dat Cody Gakpo met een assist al vroeg aan de basis stond van de enige treffer van de middag. Dankzij de overwinning blijft Liverpool koploper, ongeacht de resultaten van Arsenal en Manchester City later op de dag.

Moeizame uitzege voor Liverpool

Liverpool kende vorig seizoen problemen in uitwedstrijden, waarin het tien punten minder pakte dan kampioen Manchester City. Onder de nieuwe trainer Arne Slot heeft de ploeg echter een perfecte score neergezet op vreemde bodem. Slot benadrukte eerder al dat zijn team het gat met City alleen kan dichten door elke wedstrijd te domineren. Op Selhurst Park in Londen bleek dat echter makkelijker gezegd dan gedaan, ondanks een overwicht van meer dan zeventig procent balbezit.
Al vroeg in de wedstrijd liet Cody Gakpo zien waarom hij het vertrouwen van Slot had gekregen. Na een pass van Kostas Tsimikas gaf Gakpo de bal in één keer voor, waarna Diogo Jota goed voor zijn man kwam en de 0-1 binnenwerkte. Het bleek een van de weinige uitgespeelde kansen voor Liverpool, dat moeite had om het defensieve blok van Crystal Palace te breken. Jota raakte later de bal volledig verkeerd na een pass van Ryan Gravenberch, waardoor een tweede treffer uitbleef.
Crystal Palace, dat nog wacht op zijn eerste overwinning van het seizoen, werd door het thuispubliek gesteund en bleef loeren op kansen. Vlak voor rust kwam Ismaila Sarr namens de thuisploeg tot een schot op doel, maar Alisson Becker was alert. Na rust hield Liverpool de Londenaren in leven door opnieuw enkele goede kansen niet te benutten. Zo wist Mohamed Salah de bal niet langs Dean Henderson te krijgen na een fraaie pass van Virgil van Dijk.

Blessure Alisson en spannende slotfase

In de slotfase van de wedstrijd werd het nog spannend voor Liverpool. Ryan Gravenberch leed balverlies, waarna Eddie Nketiah op doel kon schieten. Alisson wist echter met zijn benen te redden. Kort daarna moest de Braziliaanse doelman geblesseerd het veld verlaten met een hamstringblessure. Zijn vervanger, debutant Vítězslav Jaros, hield met enkele knappe reddingen Liverpool in de slotfase overeind.
Dankzij deze overwinning gaat Liverpool de interlandperiode in als koploper van de Premier League. Het team van Slot heeft nu vier punten meer dan naaste belagers Manchester City en Arsenal, die later op de dag nog in actie komen. Crystal Palace blijft voorlopig steken op de achttiende plek en wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. Voor Liverpool was het uitvallen van Alisson een tegenvaller, maar met vier overwinningen in evenveel uitwedstrijden laat Slot zien dat zijn aanpak vruchten begint af te werpen.