Manchester City lange tijd zonder Rodri na zware knieblessure tegen Arsenal

Nieuws
maandag, 23 september 2024 om 17:59
2024 09 22t160206z 36190172 up1ek9m18jg4c rtrmadp 3 soccer england mci ars report
Manchester City moet het dit seizoen doen zonder middenvelder Rodri, die zondag in de wedstrijd tegen Arsenal (2-2) een zware blessure opliep. Bronnen melden maandag aan ESPN dat de Spanjaard zijn voorste kruisband in de rechterknie heeft gescheurd. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd door Manchester City, maar de blessure zou betekenen dat Rodri maandenlang uit de roulatie is.
Rodri moest al voor rust van het veld, nadat hij ongelukkig ten val kwam en met pijn zijn knie vasthield. Ondanks dat Manchester City op dat moment met 1-0 voorstond door een doelpunt van Erling Haaland, volgde kort na de blessure een ommekeer in het spel. De blessure van Rodri kwam vlak nadat Ilkay Gündogan op de paal schoot. Rodri werd vervangen door Mateo Kovacic, maar de blessure was een klap voor de ploeg van Pep Guardiola.
De middenvelder van City heeft recentelijk kritiek geuit op de overvolle speelkalender in Engeland en voorspelde zelfs dat spelers mogelijk zouden gaan staken. "Als het zo doorgaat, komt er een moment dat we geen keuze meer hebben", zei Rodri, die benadrukte dat voetballers fysiek onder enorme druk staan. Spelers van Manchester City kunnen dit seizoen in totaal wel 85 wedstrijden spelen, inclusief interlands.
Rodri's afwezigheid zal een zware klap zijn voor Manchester City, dat afhankelijk is van zijn stabiliteit op het middenveld. Nu hij maandenlang moet revalideren, zal Guardiola op zoek moeten naar andere oplossingen om zijn cruciale positie op te vullen.