PSV verspeelt zege in slotfase tegen Sporting Portugal: 1-1 gelijkspel in Champions League

Nieuws
dinsdag, 01 oktober 2024 om 22:54
tm1xv3faeiln wd640
PSV heeft dinsdagavond verzuimd om de volle drie punten te pakken in de groepsfase van de Champions League. In eigen huis speelde de ploeg van Peter Bosz lange tijd overtuigend, maar door een late treffer van Sporting Portugal moesten de Eindhovenaren genoegen nemen met een teleurstellend 1-1 gelijkspel.

Sterk begin en Schouten zet PSV op voorsprong

Na de nederlaag tegen Juventus in de eerste groepswedstrijd stond er voor PSV veel op het spel. In een fel begin zette de ploeg van Bosz Sporting Portugal direct onder druk, wat leidde tot een vroeg openingsdoelpunt. Jerdy Schouten onderschepte de bal hoog op het veld en haalde verwoestend uit om PSV op voorsprong te zetten met een prachtige knal in de hoek: 1-0. PSV had de controle, terwijl de Portugese tegenstander moeite had om een vuist te maken in het Philips Stadion.

PSV verzuimt om voorsprong uit te breiden

Na de rust hield PSV de controle, maar ondanks meerdere kansen slaagden de Eindhovenaren er niet in om de voorsprong te vergroten. Luuk de Jong, die zijn 300ste wedstrijd voor PSV speelde, miste in kansrijke positie, en ook Guus Til en Johan Bakayoko lieten grote mogelijkheden onbenut. PSV bleef aandringen, maar wist keer op keer Sporting-doelman Franco Israel niet te passeren.

Grote domper in de slotfase

Toen PSV de wedstrijd leek uit te spelen, sloeg het noodlot toe. Sporting, dat nauwelijks gevaarlijk was geweest, profiteerde in de slotfase van een zeldzaam slordig moment in de Eindhovense defensie. Daniel Bragança schoot met een knappe uithaal de gelijkmaker voorbij Walter Benítez. Het puntverlies was een enorme domper voor PSV, dat ondanks een sterke wedstrijd zichzelf tekortdeed met slechts een gelijkspel.
PSV blijft hierdoor op één punt steken na twee wedstrijden in de groepsfase van de Champions League, waardoor het resultaat tegen Sporting een zware dobber wordt in de strijd om Europese overwintering.