Mauro Júnior: 'PSV is kwalitatief minder dan vorig seizoen

Nieuws
dinsdag, 01 oktober 2024 om 19:03
download 6
Mauro Júnior heeft vlak voor het Champions League-duel tussen PSV Eindhoven en Sporting Portugal een opvallende uitspraak gedaan over de huidige staat van zijn team. In een interview met Ziggo Sport gaf de veelzijdige Braziliaan aan dat PSV er dit seizoen kwalitatief op achteruit is gegaan in vergelijking met vorig jaar.
"Tijdens elke training vorig seizoen, door de manier waarop we werkten, was iedereen extreem scherp," zegt Mauro. "Dit seizoen voelt het alsof de kwaliteit van de spelers en de spelersgroep iets minder is dan vorig jaar."
Hoewel Mauro Júnior erkent dat PSV stappen maakt in de ontwikkeling, blijft hij voorzichtig. "We missen veel spelers van het afgelopen seizoen. De spelers die er toen waren, waren van hoog niveau, en we missen veel van hen," aldus de Braziliaan.
Na een succesvol seizoen waarin PSV slechts één competitienederlaag leed, vertrokken verschillende kernspelers. Jordan Teze, Jason van Duiven, André Ramalho, en Shurandy Sambo zijn allemaal vertrokken naar nieuwe clubs, terwijl Boy Waterman zijn carrière beëindigde. Daarnaast zijn de huurcontracten van Patrick van Aanholt en Armel Bella-Kotchap afgelopen.
PSV heeft echter ook nieuwe versterkingen binnengehaald. Spelers als Rick Karsdorp, Ivan Perisic, Ryan Flamingo, en Adamo Nagalo zijn deze zomer gearriveerd. Daarnaast zijn Sergiño Dest en Malik Tillman definitief vastgelegd door de club. Ondanks deze aanwinsten twijfelt Mauro of PSV hetzelfde hoge niveau als vorig seizoen kan halen.